Politi gør stor fangst i skunk-gartneri

En gevinst på 20 kilo skunkplanter blev resultatet, da politiet onsdag formiddag fik et tip om et ulovligt gartneri på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et tip fra offentligheden førte onsdag formiddag til, at politiet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opdagede et skunk-gartneri på Lolland.

Det oplyser politiet.

Tippet drejede sig om en ejendom i Stokkemarke – og ifølge politiet kunne den karakteristiske lugt fra gartneriet da også lugtes i hele området, da de ankom.

Inde i ejendommen var der indrettet vækstrum til skunk i to rum, og der var opsat varmelamper og vandingsanlæg, så de kostbare planterkunne overleve sig, selvom hvis der ikke var mennesker tilstede.

20 kilo

I de to rum var cannabisplanter til en samlet vægt på 20 kilo, særligt fremavlet til at levere særligt stærke topskud, der indeholder langt mere THC, det aktive stof i cannabis, end mere almindeligt hash.

På adressen fandt politiet en 59-årig mand fra Helsingør. Han blev kortvarigt anholdt klokken 13.54, men blev løsladt efter endt afhøring senere onsdag eftermiddag.

Der kan dog vente et retsligt efterspil for manden. Mængden af skunk udløser nemlig typisk fængselsstraffe på mere end et år.

Politiet oplyser, at de 20 kilo skunk-planter nu er destrueret.