Politi: 28 russere arbejdede uden tilladelse på Femern-byggeriet

28 russiske søfolk er tirsdag blevet anholdt i Rødbyhavn efter en større politiaktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets tolke arbejder lige nu på samlebånd til afhøringerne af 28 personer, der tirsdag blev anholdt på to slæbebåde i havnen i Rødbyhavn.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De 28 anholdte er russiske statsborgere og er blevet sigtet for at have arbejdet ulovligt i Danmark. Enkelte er også blevet sigtet for at have opholdt sig i Danmark uden en opholdstilladelse, eller for at være her efter deres visum er udløbet.

Ifølge politiet var de ved at bygge ny arbejdshavn til anlæggelsen af den faste forbindelse over Femern Bælt mellem Danmark og Tyskland - uden arbejdstilladelse.

- Hele aktionen er forløbet udramatisk. Og alle er frivilligt fulgt med til politigården, hvor de lige nu bliver afhørt via tolk, siger linjechef Peter Compen til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under videoen.

Afgøres senere i dag om søfolkene skal udvises

Linjechef Peter Compen oplyser, at aktionen er foregået i samarbejde med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

- Nu skal vi have alle afhørt og have afklaret deres arbejdsgiverforhold, og så får de præsenteret et bødeforlæg. Accepterer de det ikke, så får de et retsmøde ud af det, siger han.

quote Der er jo også et arbejdsgiveransvar vi skal have klarlagt - og det kan muligvis være kompliceret

Peter Compen, linjechef Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Han oplyser, at det endnu ikke står klart, om søfolkene har vidst, at de har overtrådt loven.

- Nu skal vi have klarlagt sammenhængene. Der er jo også et arbejdsgiveransvar vi skal have klarlagt - og det kan muligvis være kompliceret blandt underentreprenørerne til så stort et så stort projekt som Femern.

Først senere bliver det afgjort, om søfolkene skal udvises af Danmark.

De to slæbebåde arbejder med at skumme pramme rundt nær Rødbyhavn - blandt andet i forbindelse med byggeriet af en nu arbejdshavn.

Femern oplyser til TV2 ØST, ar de har bedt deres hovedentreprenør om en redegørelse for forløbet - men siger samtidig, at de i øvrigt ikke har kommentarer til sagen.