Plejebørn til sommerfest i Knuthenborg

45 plejefamilier fra den sydlige del af regionen deltog lørdag i en stor sommerfest i Knuthenborg Safaripark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

45 plejefamilier fra Sydsjælland og Lolland Falster deltog lørdag i Børnehjælpsdagens store sommerfest i Knuthenborg Safaripark. I alt var 300 plejebørn, plejeforældre og -søskende samlet for nyde en både lærerig og underholdende dag i hinandens selskab.

Deltagerne havde fri adgang til safariparken samt en række sjove workshops; for eksempel  "kend dyrets lort". Børnene kunne ligeledes få malet deres ansigter, bage snobrød over et bål og se på dyreskind sammen med Knuthenborgs dygtige formidlere.

- Formålet med sommerfesten er at skabe et positivt frirum, hvor alle de svære tanker ved en anbringelse kan blive sat på pause. I hvert fald for en stund. Vi håber samtidig, at dagens mange gode oplevelser kan være med til styrke de unge mennesker - deres selvtillid, selvværd eller kompetencer, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Marie Louise Cornelius. 

Plejebørnene, der var med til arrangementet, er anbragt gennem  Faxe, Slagelse, Stevns, Lolland, Vordingborg, Næstved og Gulborgssund kommune. Børnehjælpsdagen samarbejder tæt med de syv kommuner, der tilsammen har cirka 525 børn og unge boende i en plejefamilie. 

- Sommerfesten giver plejefamilierne en unik mulighed for at danne netværk, og de enkelte plejebørn får forhåbentlig glæde af at møde ligesindede. Ofte kan børnene nemlig føle sig ensomme og anderledes, særligt hvis de er anbragt som det eneste barn i plejefamilien, fortæller Marie Louise Cornelius. 

Det er tanken, at sommerfesten i Knuthenborg Safaripark skal være årligt tilbagevendende. Den blev afholdt for første gang i 2013. Safariparken stiller medarbejdere til rådighed i den gode sags tjeneste og giver rabat på indgangsbilletterne, som Børnehjælpsdagen indkøber og donerer til plejefamilierne. 

Læs mere om Børnehjælpsdagen, der er en landsdækkende hjælpeorganisation, på www.bhd.dk