Pleje Plus får ny advarsel: Borger fik ikke skiftet ble

Det kritiserede plejefirma Pleje Plus har efter et møde i Lolland Kommune fået deres anden advarsel for fagligt svigt. Det kommer efter en sag, hvor en borger ikke fik skiftet ble i fire nætter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En borger på Lolland blev glemt af det private plejeselskab Pleje Plus - og fik således ikke skiftet ble i fire nætter på en uge.

Det kom frem på et møde tirsdag formiddag mellem Økonomiudvalget og Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune. Her drøftede de situationen om de mange klager over Pleje Plus.

Det skriver TV ØST.

På mødet blev det afgjort, at det stærkt kritiserede firma nu får deres anden advarsel efter flere sager om manglende opgavevaretagelse.

Advarslen betyder, at firmaet kun har én enkelt chance tilbage for at bevise, at de kan tage hånd om plejekrævende borgere i Lolland Kommune. 

Undersøgt for kontraktbrud

Sagen om Pleje Plus begyndte for alvor at tage fart, da en aktindsigt viste, at der var indløbet 266 henvendelser fra utilfredse borgere på otte måneder.

De mange henvendelser handlede om alt fra manglende medicinudlevering, manglende pleje og intet svar på nødkald. 

Der var dog ti henvendelser af så alvorlig karakter, at kommunen satte plejefirmaet under skærpet opsyn, og et eksternt revisionsfirma skulle undersøge virksomheden for kontraktbrud.

Har allerede en advarsel

Pleje Plus har allerede fået én advarsel fra Lolland Kommune, efter det eksterne revisionsfirma BDO fremlagde første del af deres undersøgelse.

Den så nærmere på de ti specifikt grove sager, og her stod det klart, at der var tale om alvorlig svigt i flere tilfælde. Dengang sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) således:

- Det er fuldt fortjent, at de får en advarsel i forhold til de leverancesvigt, som de har præsteret i den her sag, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune til TV ØST 4. april.

Kommunen fik påbud

Styrelsen for Patientsikkerhed gik efterfølgende ind i sagen og kritiserede Lolland Kommune for ikke har have ført kontrol med Pleje Plus’ håndtering af medicin til borgerne.

I rapporten var der også fokus på, at kommunen ikke har holdt ekstra øje med firmaet. På baggrund af den rapport valgte Styrelsen for Patientsikkerhed at give Lolland Kommune to påbud. 

Læs rapporten her: 

Her skulle kommunen indberette nye retningslinjer for at sikre, der var et sikkerhedsnet under borgerne.

- Konsekvensen ved ikke at overholde påbuddet er for sundhedspersonale og institutioner, at man risikerer at miste retten til at indgå i sundhedsvæsenet eller man simpelthen lukker institutioner ned. Derfor er det her en meget, meget alvorlig sag, og det er også en meget alvorlig kritik, man er kommet med, sagde Roger Buch til TV ØST den 28. april.

Sidste chance for Pleje Plus

Lolland Kommune kan endnu ikke ophøre samarbejdet med Pleje Plus. 

Først når et plejefirma har fået tre advarsler for leverancesvigt, kan kommunen ophøre samarbejdet.

Rettelse
Af en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at der var tale om fire døgn i træk. Dette er ikke rigtigt. Det var fire dage på én uge.

Læs om hele forløbet i sagen om Pleje Plus herunder:

 

Sagen om Pleje Plus fra begyndelsen