Pleje Plus: Derfor går vi konkurs

Pleje Plus har indgivet konkursbegæring. Det betyder, at firmaet fredag stopper med at levere pleje til borgerne i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pleje Plus har indgivet en konkursbegæring fredag. 

Det bekræfter selskabet overfor TV ØST.

- Vi har besluttet os for at lukke butikken fra og med fredag. Det indebærer, at vi ikke kommer i Lolland Kommune mere, siger Lena Løve, direktør for Pleje Plus. Hun siger, at det sker som en følge af en tvist med Lolland Kommune, som hun hævder skylder dem penge.

Lena Løve fortæller, at de vil forsøge at fortsætte samarbejdet med Vordingborg og Guldborgsund Kommune, som også har Pleje Plus ansat.

- Dem vil vi rigtig gerne fortsætte med. Det vil vi gøre ved at overføre det hele til et nyt firma, siger Lena Løve. 

Dårligt image? 

quote Vi har besluttet os for at lukke butikken fra i morgen af

Lena Løve, direktør for Pleje Plus

Siden februar har Pleje Plus været i medierne, hvor TV 2 ved en aktindsigt kunne vise, at Lolland Kommune havde modtaget 250 klager over firmaet. Så måske handler konkursen om et dårligt ry?

- Vi har jo stadig de samme borgere, og der kommer nye til på Lolland, så så dårligt ry kan vores navn ikke have fået. Og dem, der kan tale for det, er de borgere, vi kommer hos hver dag, som er frygtelig bange og angste for, hvad der nu sker, siger Lena Løve.

- Man skal ikke tage fejl af, at det er rigtigt, vi har mistet nogle borgere. Vi har mistet dem af naturlige årsager, vi har mistet dem, fordi de var utilfredse med leveringen eller også er de flyttet til plejehjem. Men vi har stadig 380 borgere i Lolland Kommune, som er glade for Pleje Plus.

Fyret efter tre advarsler

Plejefirmaet blev den 22. juni fyret af Lolland Kommune, efter firmaet har fået tre advarsler. 

- Vi er blevet enige om at opsige kontrakten. Vi kan ikke længere stå model til det her. Men det er også vigtigt for mig at sige, at der altså ikke er nogen vindere i den her sag. Det er frygteligt, frygteligt trist, men vi er nødt til at opsige kontrakten. Vi kan ikke leve med det her, siger Marie-Louise Brehm Nielsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune.

Den tredje advarsel blev givet 30. maj i år af Ældre- og Sundhedsudvalget og kom på baggrund af en sag, hvor en nattevagt to dage i træk var udeblevet, samt en situation, hvor et nødopkald ikke var blevet besvaret.

Er det her en form for hævnaktion mod kommunen?

quote Vi har stadig 380 borgere i Lolland Kommune, som er glade for Pleje Plus

Lena Løve, direktør for Pleje Plus

- Nej, det er det absolut ikke. Det her er simpelthen mit ansvar som direktør – kan jeg drive virksomheden videre? Og hvis ikke der er penge i kassen, skal jeg også stoppe det, mens legen er god, siger Lena Løve.

Hvad skal der ske nu?

Pleje Plus stopper med at levere pleje til borgerne i morgen, fredag. Herfra skal Lolland Kommunes nødberedskab tage over. Lena Løve forklarer, at hun vil sende en liste videre til Lolland Kommune med navnene på alle de medarbejdere i Pleje Plus, der nu står uden arbejde, i håb om at de i stedet kan blive ansat ved kommunen.

Lader I ikke borgerne i Lolland Kommune i stikken? 

- Nej, det er ikke os, der gør det. Det er Lolland Kommune, siger Lena Løve.

Og det er selv om opsigelsesperioden for Pleje Plus først ophører den 30. september, og at Lolland Kommune indtil da har forventet god arbejdsmoral. 

- Lolland Kommune forventer et tæt og professionelt samarbejde med Pleje Plus omkring de berørte borgere i opsigelsesperioden. Pleje Plus har ligeledes givet udtryk for, at kontraktsituationen ikke må påvirke leveringen af pleje til borgerne, skrev souschef Henrik Madsen ved Lolland Kommune til TV ØST efter fyringen.

- For Lolland Kommune vil det have højeste prioritet, at ophøret af samarbejdet opleves så gnidningsfrit som muligt for kommunens borgere. 

Sagen om Pleje Plus:

Se indslaget om fyringen af Pleje Plus: 

Byrådet besluttede den 22. juni at fyre Pleje Plus som leverandør af hjemepleje til kommunens borgere. Politikerne har simpelthen tabt tålmodigheden med det omstridte firma.