Plaget område udsat for endnu en påsat brand

En opgang i en etageejendom på Kongeleddet i Rødbyhavn var natten til tirsdag udsat for en påsat brand. En beboer fik vækket naboerne, der ellers har haft en pause, efter at området for nogle år siden var hårdt plaget af påsatte brande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kongeleddet og påsat brand er desværre langt fra nogen ny sammensætning, og natten til tirsdag blussede den sammenkobling op igen. Klokken 2.36 fik politiet en anmeldelse om, at der var ild i en etageejendom i Rødbyhavn, og det viste sig at være på Kongeleddet.

- En beboer blev vækket af røgalarmen og sørgede for at få de andre beboere evakueret, fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Ove Christoffersen.

Ejendommen er en treetagers bygning, og ingen kom noget til.

- Ilden blev startet i kælderetagen og kunne heldigvis ikke brede sig ret meget, fordi det er en betonbygning, siger vagtchefen, der fortæller, at de betragter sagen som forsøg på brandstiftelse.

En række brande i 2009

I kælderen blev der nemlig fundet avispapir og andet, der var sat ild til, og det er desværre ikke første gang, Kongeleddet er ramt af påsat brand.

I 2009 var der i slutningen af året en række påsatte brande i flere opgange på Kongeleddet, hvor flere af dem på samme måde startede i kælderen. En nat i november måtte hele tre opgange evakueres, og en enkelt beboer blev sendt til sygehuset med røgforgiftning dengang.

Så galt gik det heldigvis ikke denne gang. Politiet vil i løbet af tirsdagen foretage undersøgelser af stedet.