Pige anmeldte happy-slapping

En pige anmeldte tirsdag, at hun var blevet overfaldet i Nakskov - og at overfaldet var blevet filmet med en mobiltelefon. Historien viste sig at være opdigtet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 14-årig pige fortalte tirsdag politiet, at hun var blevet udsat for et groft tilfælde af happy-slapping i Nakskov.

Politiet har  efterforsket sagen - og det viste sig at pigen havde opdigtet overfaldet

 

 

 

BAGGRUND: Happy Slapping

 

Der er absolut intet muntert ved 'happy slapping', men i mangel af bedre er disse ord blevet  betegnelsen for  tilsyneladende umotiveret vold  mod en mere eller mindre tilfældig person, hvor handlingen bliver filmet  på mobiltelefon.

Ofte bliver  optagelsen bagefter sendt rundt eller lagt på internettet til morskab for andre.

Fænomenet dukkede ifølge Wikipedia oprindeligt op i England i slutningen af 2004 og det har siden spredt sig til resten af Europa og USA.

 

Regionen har de seneste år oplevet en række brutale overfald som blev optaget på mobiltelefon. Her er nogle af de alvorligste:

Januar 2008:

Fire unge blev dømt i en sag om Happy Slapping fra Fårevejle Stationsby.

De blev dømt for i maj 2007 at have udøvet vold mod en 14-årig pige og filmet det med en mobiltelefon.

Selve volden blev begået af en 14-årig pige, der på grund af sin alder ikke kunne straffes. De fire unge var mellem 16 og 20 år. De fik mellem 30 dages betinget fængsel - og syv måneders fængsel,

November 2007:

Fire unge  fra Nordvestsjælland leverede selv beviserne til politiet, da de slog løs på en 16-årig dreng. De filmede nemlig overfaldet med en mobiltelefon. dreng,

De unge blev anholdt. Det drejede sig om  en 16-årig pige fra Jyderup og tre 16-årige drenge fra Holbæk.

Oktober 2007:

En 15-årig dreng fra Ringsted blev  idømt tre måneders betinget fængsel, fordi han med sin mobiltelefon har filmet et overfald på en 14-årig.

Filmklippet blev efterfølgende lagt ud på internet-forummet Arto.

Filmsekvensen viste den 14-årige dreng blive slået i hoved og på kroppen af de to jævnaldrende, hvoraf den ene på et tidspunkt også hopper ned fra en mur og laver flyvespark mod ofrets ryg eller baghoved.

På intet tidspunkt under filmoptagelsen gør den 14-årige andet end at forsøge at skærme sig selv mod volden og jamre. Han  fik så mange bank, at han fik nedsat hørelse.

De to andre drenge, der var med til overfaldet, kunne ikke dømmes, da de var under 15 år.

Maj 2007
En 14-årig pige, der var elev på en skole i Fårevejle, blev  udsat for såkaldt happyslapping.

Pigen blev overfaldet med slag og spark af en gruppe unge fra lokalområdet, og  overfaldet blev filmet ved hjælp af en mobiltelefon. Pigen fik knubs, men kom ikke alvorligt til skade.

December 2007:

Tre drenge på 15 og 16 år blev dømt for i september at have slået en 14-årig fra Holbæk med et boldtræ og optage det på en mobiltelefon.

Den 16-årige år fik fire måneders betinget fængsel ved byretten i Holbæk.  De to andre drenge på 15 år fik hver 40 dages betinget fængsel.

Juni 2006:

To 15-årige piger fra Odsherred blev dømt for at stå bag Happy Slapping. Den ene filmede med mobiltelefonen mens den anden slog på en 14-årig pige.

Pigen som slog fik 40 dages betinget fængsel og 2.000 kroner i bøde. Pigen som optog voldsepisoden slap med 20 dages betinget fængsel og en bøde på 1.000 kroner.

Marts 2006:

En 54-årig kvinde fra Rødby blev overfaldet og slået af en dreng, mens tre til fem andre drenge filmede overfaldet på deres mobiltelefoner.