To personer anholdt for svindel med hjælpepakke for millionbeløb

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigter to personer for svig med offentlige midler ved udnyttelse af lønkompensation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, har tirsdag formiddag anholdt og sigtet en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder for grov økonomisk kriminalitet.

Begge er beskæftiget i et selskab i byggebranchen, og selskabet har adresse i politikredsen.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

quote Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod staten under covid-19 krisen

Kim Kliver,  politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

De anholdte sigtes efter en kort og intensiv efterforskning for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for cirka 1,7 millioner kroner ved at have udnyttet den midlertidige lønkompensationsordning under covid-19, ligesom de sigtes for grov hvidvask for et millionbeløb.

Ransagningerne er stadig i gang, oplyser politiet, som i øvrigt har beslaglagt et større pengebeløb i forbindelse med efterforskningen.

Fremstilles i grundlovsforhør onsdag

Det forventes, at de anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag ved Retten i Nykøbing Falster. Der vil af hensyn til sagens karakter blive anmodet om dørlukning.

- Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod staten under covid-19 krisen. Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens nuværende omfang, og den prioritering vi som samfund må have overfor denne type kriminalitet. Der er konkret sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give firdobbelt straf, siger politiinspektør Kim Kliver. 

Politikredsen har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Opdatering
Clock16. jun 2020, kl. 20:00
Artiklen var oprindeligt udstyret med et billede, der viste håndværkere fotograferet bagfra i tøj, der kan være genkendeligt for folk i byggebranchen. Billedet er fjernet, da den pågældende virksomhed ingen relation har til svindelsagen omtalt i artiklen. TV2 ØST beklager.