Personer født på Vestlolland har større chance for at blive 100 år

På Vestlolland blev nogle særligt standhaftige mennesker født for godt 100 år siden. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det grå guld bliver ældre og ældre.

Faktisk er der i år 1.079 personer på 100 år eller mere i Danmark. Det er en stigning på 30 procent over de sidste ti år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

quote Man skal bare være født der for lidt over 100 år siden

Anne Vinkel Hansen, forfatter til analysen og ph.d.-stipendiat i Danmarks Statistik

Undersøgelsen viser også, at personer, der var født i 1906-1915 på blandt andet Vestlolland havde 37 procent højere chance for at blive 100 år, end danskere født andre steder i Danmark.

Hvorfor vides ikke

Hvorfor personer på blandt andet Vestlolland lader til at være mere standhaftige end andre steder, siger analysen fra Danmarks Statistik ikke noget om.

- Vi ved ikke hvorfor, siger Anne Vinkel Hansen, der er forfatter til analysen og ph.d.-stipendiat i Danmarks Statistik, til TV ØST. 

- Man har tilsvarende steder rundt om i verden, hvor man finder områder, hvor folk bliver over 100 år. Og så går man ind og kigger på, om de lever anderledes der.

Man skal blot være født der

Samtidig viser analysen også, at det ikke gør en forskel, om man flytter fra Vestlolland.

- Det er ikke sådan, at man skal blive der. Folk, der er født der og flytter væk, har ligeså stor chance for at blive 100 år, som dem, der er blevet boende der, siger Anne Vinkel Hansen.

- Man skal bare være født der for lidt over 100 år siden.

Udover Vestlolland har personer født på Sydfyn, Ærø, Tåsinge og Langeland også en 37 procent højere chance for at blive 100 år end danskere født andre steder i landet.