Pep på plakatopsætning

I valgkampens første dage gælder det om at få plakaterne hurtigt op. På Lolland har en opfindsom herre opfundet en metode, som giver konkurrenterne baghjul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er hårdt arbejde at hjælpe til i valgkampen, når hundredvis af plakater skal hænges op. Men nu har en garvet socialdemokratisk partisoldat lavet en opfindelse, som gør processen både hurtigere og lettere.

- Jeg kalder det en plakatopsætter, siger Hans Kristensen, som er kasserer for Socialdemokraterne Lolland.

Gennem 15 valgkampe har han kæmpet med plakatopsætning i lygtepælene. Det har givet ham ideen til den anordning, han nu benytter til arbejdet.

En simpel trækonstruktion fastgjort til en stige, som man placerer to plakater på og derefter skubber op ad lygtepælen. Herefter kan man så kravle op på stigen og let fastgøre plakaterne med strips.

- Jeg er meget glad for den. Det letter arbejdet, og plakaterne er nemmere at håndtere i blæsevejr. Samtidig sikrer den, at plakaterne kommer præcist så højt om, som loven dikterer, fortæller Hans Kristensen.

Opfindelsen har skabt nogen misundelse fra andre partier.

- Det er godt fundet på. Det ser jo noget nemmere ud, end når vi andre sætter plakater op. Den eneste ulempe er, at den er så smart, at man måske kommer til at sætte alt for mange valgplakater op, mener folketingskandidat Flemming Stenild (SF), som nu overvejer at lave et lignende redskab.

Hans Kristensen regner med at skulle hænge i alt 900 plakater op af kandidaten Kasper Roug (S).