Pårørende til druknet går til Statsadvokat

To dage efter ulykken ud for Nakskov, er familien til den druknede rystede. De er langt fra tilfredse med politiets indsats, og nu går de Statsadvokaten for at få sagen vurderet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev smidt blomster i vandet på havnen Nakskov i dag. Familien mindedes den 58-årige mand, der søndag morgen druknede i vandet ud for Nakskov. Nu skriver de til Statsadvokaten fordi, de mener, at politiet handlede for langsomt, efter Janni Slowik meldte sin far savnet.

- Jeg har tænkt mig, at skrive hele historien ned med tidspunkterne, som jeg har på min telefon. Jeg håber, at der bliver gjort noget ved det, så der ikke er andre personer, der bliver behandlet på den måde, siger Janni Slowik.

Datteren fortæller, at hendes far havde haft båd i ét år og havde sejlet mange gange ud for Nakskov. Alligevel gik det altså galt i søndags. Hos politiet mener de ikke, at de kunne have handlet anderledes.

- Vi har evalueret på selve sagen nu, og det er mit indtryk, at vi har handlet kontinuerligt fra politiets side, siger politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Steen Nørskov.

I følge den fisker, der overlevede, lå han og den anden fisker på hver sin side af båden i 2-3 timer og prøvede at kravle op. Janni Slowik er ikke i tvivl om, hvad hendes fars situation havde været, hvis redningsfolkene var kommet hurtigere frem.

- Min far kunne stadig have levet, hvis bare de havde sat hurtigere ind. Jeg synes, det er uretfærdig, det de har gjort, og jeg synes, at der burde gøres noget ved det, siger Janni Slowik.