Parken i knæ

Selskabet bag Lalandia, Parken Sport & Entertainment, er i knæ økonomisk. Revisorer mener, at selskabet er på vej mod økonomisk kollaps.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Parken Sport & Entertainment, fundamentet under fodboldklubben FC København, afviser, at den finansielle krise presser selskabet - og opjusterede senest sin resultatprognose i oktober. Men to erfarne revisorer, der har været selskabets regnskaber igennem, mener, at frasalg kan være den eneste vej uden om et økonomisk kollaps. Det skriver Berlingske Tidende.

- Parken Sport & Entertainments fremtid er forbundet med usikkerhed, for de har formentlig ikke styrken til at stå imod en krise. De har investeret voldsomt for lånte midler de senere år, og det giver bagslag nu. Deres forretning er i flere tilfælde lig med et kasino, hvor gevinsten er usikker, siger statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev, der igennem en årrække har hjulpet både Rigspolitiets rejsehold og Bagmandspolitiet med at opklare sager inden for økonomisk kriminalitet.

Heller ikke statsautoriseret revisor Per Otto Bech, tidligere direktør for den danske afdeling af den internationale revisionsvirksomhed Mazars, er alt for optimistisk i forhold til Parkens fremtid.

- Fra investorernes side er der god grund til at være bekymret, for Parken Sport & Entertainment står lige på kanten. Koncernen som helhed er voldsomt presset på likviditeten takket være voldsomme investeringer, som har givet dem en kæmpe gæld, der løbende skal betales høje renter på. Deres forretningsmodel er risikabel, for deres fokus er at udvikle og sælge ejendomme, og det marked er blevet uhyre hårdt ramt af finanskrisen. De står lige på vippen, siger Per Otto Bech.

Parkens problem er, at en meget stor del af selskabets overskud de seneste år stammer fra opskrivning af ejendomme og derfor ikke har udmøntet sig i likvider i kassen - det er groft sagt bare mursten, der er steget i værdi. Det er svært at vurdere, præcist hvad der kommer til at ske med Parken de kommende måneder, men rentebyrden er massiv, og tilbage i pengekassen, opgjort pr. 30. september 2008, var der kun 13 millioner kroner. Året inden havde Parken et likvidt beredskab på 101 millioner.

Den tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup, der i dag arbejder som konsulent for virksomheden, siger, at han slet ikke kan genkende det billede, som revisorerne beskriver.

- Vi har en stærk finansiel styrke. Vi har solgt og er ved at levere 761 sommerhuse i Billund, de penge ved vi kommer ind, siger Jørgen Glistrup.

/ritzau/