Par får flere års fængsel for groft hjemmerøveri på Lolland

En 42-årig mand måtte flygte ud af sit hus sidste år efter et hjemmerøveri. Nu har en kvinde og en mand fået fængselsdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kvinde og en mand er blevet idømt fem års fængsel for et hjemmerøveri sidste år i Øster-Ulslev på Lolland.

Dommen er afsagt af et enigt nævningeting i Retten i Nykøbing Falster fredag.

Udover fængselsstraffen er kvinden, der er norsk statsborger, blevet udvist for bestandigt.

quote Det helt klare udgangspunkt for et hjemmerøveri er fem års fængsel, så jeg er også tilfreds med strafudmålingen

Susanne Bluhm, anklager

Tidligt om morgenen den 2. august brød den 38-årige kvinde og den 46-årige mand ind i et hus, mens en 42-årig beboer sov på soveværelset på 1. sal. Med en økse tvang de manden til at udlevere sin mobiltelefon og pung, hvor der lå 600 kroner og et kreditkort, som de også fik pinkoden til.

Den mandlige røver truede med at bruge øksen, hvis ikke de fik flere penge, men det lykkedes beboeren at slippe ud af huset via et loftrum og løbe hen til den nærmeste nabo, hvor han kontaktede politiet.

Efter en intensiv efterforskning og hjælp fra offentligheden blev parret anholdt to dage senere på en adresse på Lolland.

Par har anket dommen

Anklageskriftet mod parret indeholdt i alt 10 tiltaleforhold, heriblandt tyveri og indbrud. Parret er kendt skyldig i dem alle.

Hjemmerøveriet er det, der har været hovedpunktet for strafudmålingen.

- I forholdet om hjemmerøveriet blev der lagt særlig vægt på forudrettedes forklaring og forklaringen fra den mandlige røver, der erkendte at have været på gerningsstedet, siger anklager Susanne Bluhm, der udtrykker tilfredshed med dommen.

- Jeg er for det første tilfreds med, at de begge blev dømt. Det helt klare udgangspunkt for et hjemmerøveri er fem års fængsel, så jeg er også tilfreds med strafudmålingen, siger hun.

Kvinden og manden valgte på stedet at anke dommen til landsretten. De vil sidde varetægtsfængslet, indtil der er truffet en afgørelse.