¨

Påbud lukker Rødby Svømmehal

Foto: TV ØST

Fremtiden var i forvejen usikker for Rødby Svømmehal, men nu slår et påbud helt fast, at bygningen er i så ringe stand, at bassinet lukker fra 7. februar.

Fra og med lørdag den 7. februar er det slut med at hoppe i vandet i Rødby Svømmehal. Bygningen er i så ringe stand, at svømmehallen har fået et påbud, der træder i kraft fra lørdag morgen klokken 8.

Det er en tilstandsrapport lavet af Teknologisk Institut (TI) 17. november sidste år, der beskriver, hvordan konstruktionerne i især den vestlige del af svømmehallen udgør en sikkerhedsrisiko. Men eftersom Lolland Kommune i januar afviste en ansøgning om at støtte den selvejende institution, så bygningen kunne renoveres, er der ikke penge til at gøre noget ved problemerne nu og her, og det ærgrer bestyrelsesformand Willy Hansen.

- Jeg fik beskeden i dag (fredag den 6. februar red.), og jeg var mundlam. Jeg mener - kommunen har også haft tilstandsrapporten siden november, så jeg forstår ikke, at de ikke dengang kunne fortælle os, at fristen var den 7. februar, så vi havde en chance for at samle penge sammen til renoveringen, siger han.

Kan ikke forsvare at holde åbent

Henrik Høegh (V), der er formand for klima-, miljø og teknikudvalget i Lolland Kommune, forklarer, at de selv først fik besked fra instituttet om påbuddet 4. februar. Det var ellers planen, at svømmehallen ville få året ud til at finde ud af, om den kunne rejse sin del af pengene til renoveringen, men det er der altså ikke tid til nu.

- I samme beslutning blev det lagt over til vores byggetilsyn at holde øje med bygningen, og i den forbindelse tog de kontakt til Teknologisk Institut for at høre, hvad 'akutte behov' beskrevet i tilstandsrapporten dækkede over. Instituttet meldte tilbage, at det bestemt ikke var meningen, at svømmehallen så kunne holde åbent et år længere, uden at der blev gjort noget ved de akutte problemer, og så kan vi som kommune ikke forsvare at holde den åben, siger Henrik Høegh.

Kommunen har nu lagt op til, at svømmehallen inden 1. august skal skaffe 85 procent af de 1,3 millioner kroner, det koster at udbedre de akutte problemer. Derudover skal de have et bud på, hvordan de resterende 6 til 7 millioner kroner til den store renovering de næste tre-fire år, skal findes.

Føler det er chikane

5. februar blev foreningen Bevar Rødby Svømmehal stiftet, og den nyvalgte formand Jørgen Jaszczak er langt fra tilfreds med forløbet.

- Jeg føler, det er chikane fra kommunens side. De kunne have valgt at gå i dialog med svømmehallen om at få afstivet bygningen i stedet for bare at lukke den. Vi skal til ud at have folk til at støtte os økonomisk og har blandt andet planer om at sælge fliser i svømmehallen, hvor folk kan få deres navne på, men det er svært, når den er lukket, så det er virkelig dårlig timing, siger Jaszczak.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App