¨

På tur med pinsetoget

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 6

Der var pinsesøndag mulighed for at køre med damplokomotiv og med et gammelt diesellokomotiv på Lolland, og det benyttede flere end 100 personer sig af.

Traditionens tro blev der i dag søndag kørt pinsetog fra Nakskov til Bandholm via Maribo med museumsbanen Maribo-Bandholm.

Her kunne passagererne opleve både at køre med et historisk diesellokomotiv fra Nakskov til Maribo, hvor der blev skiftet ud til et historisk damplokomotiv for turen videre på Bandholmbanen. Toget kørte gennem den forårsgrønne natur med skov og åbne marker, og på Bandholm Station kunne gæsterne se årets udstilling om nedlagte privatbaner - i år om Kalvehavebanen, der gik fra Vordingborg til Kalvehave, og som lukkede allerede i 1959.

Derudover havde passagererne mulighed for at se det autentiske privatbanestationsmiljø anno 1920, hvor der blandt andet var salg af diverse souvenirs og is.

Museumsbanens sommerkøreplan begynder 7. juni.

Billede 4 til 6: Pinsetoget fra Museumsbanen. LJ M9 med Museumsvogne i Avnede. Indsendt af Jan Pedersen.

Her kan du se video, som Anita Christensen har indsendt. På grund af en fejl i videoen er den desværre uden lyd, men vi håber, I alligevel vil nyde billederne:

00:36 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App