På røven i Nakskov vender tilbage: Er I stadig på røven?

Nu får opfølgeren til den omdiskuterede programserie ”På røven i Nakskov” premiere. Den nye titel spørger, om folk stadig er på røven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

”Stadig på røven?”

Det er titlen på opfølgeren til programserien ”På røven i Nakskov” på TV 2, der sidste år skabte voldsom debat. Flere borgere på især Lolland-Falster mente nemlig, at titlen var med til at stigmatisere et helt område.

Det var dog ikke debatten, programmet affødte, som fik TV 2 til at ændre titlen på den nye programserie.

- Den gamle titel var ikke længere retvisende. Personerne i serien er ikke samme sted i livet som sidst, mange familier er faktisk kommet rigtig langt, fortæller Nikolaj Daugberg, programredaktør på TV 2, til TV ØST.

quote Det har ikke været hensigten at stemple Lolland som et sted for folk på røven og overførselsindkomst

Nikolaj Daugberg

Men I har alligevel holdt fast i ordet ”røven”. Hvorfor det?

- Der er jo noget genkendelse i det, og derfor har vi ikke ændret det, forklarer Nikolaj Daugberg

Ville ikke stigmatisere Lolland

Debatten har dog alligevel gjort indtryk på Nikolaj Daugberg.

- Det har gjort indtryk, at folk var utilfredse. Det har ikke været hensigten at stemple Lolland som et sted for folk på røven og overførselsindkomst. Men det synes jeg heller ikke, at vi gør, siger han til TV ØST.

Ifølge Nikolaj Daugberg blev titlen til på baggrund af de medvirkende i programmet, der selv beskrev sig som at være på røven.

I ”Stadig på røven?” vil man blandt andet opleve, hvordan faren Ib har været i Kenya for at finde sig en kone, mens sønnen Nikolaj, der i første sæson sloges med en hård tid i folkeskolen, nu er taget på Søfartsskole på Fyn.

"Stadig på røven?" får premiere den 18. august på TV 2 og vil køre over fire afsnit.