Overraskende dom: Brandstiftere slipper billigere

To mænd fik i oktober fem og otte års fængsel for at påsætte en lang række brande på Lolland-Falster i 2015. Fængselsstraffene er nu nedsat med et år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to mænd på henholdsvis 24 år og 32 år, der i oktober blev kendt skyldige i brandsagen fra 2015, skal fortsat bag tremmer.

Byrettens dom blev i dag stadfæstet med små justeringer ved Østre Landsret, efter de to mænd havde anket den oprindelige dom.

Mændenes fængselsstraf blev dog nedsat med et år. Den yngste mand skal nu derfor syv år i fængsel og den ældste i fire år.

Skader for 35 millioner kroner

Henover sommeren 2015 påsatte mændene flere brande på Lolland og Falster.

De satte blandt andet ild til ladebygninger med bigballer af halm, marker med halmstakke, en maskinhal, en stråtækt bygning og to campingvogne, og i alt løb skaderne op i omegnen af 35 millioner kroner. 

De to mænd blev også dømt for at stå bag en række indbrud i samme periode. 

Påsat brand bragte to menneskers liv i fare

At den yngste mands straf er hårdere end den ældste, skyldes en brandstifelse ved Skørringe Gods i Stubbekøbing den 20. oktober 2015, hvor skaderne blev vurderet til at løbe op i 17 millioner kroner.

Den yngste menes ene mand at stå bag denne brand.

Ved branden bragte han to menneskeliv i fare, da de lå og sov i en tilbygning til den brændende lade.

Han er derfor blevet dømt efter straffelovens paragraf 180, fordi han forsætligt havde udsat andres liv for overhængende fare.