Overblik: Dronningens besøg på Lolland

Hestehovedet, kirsebærvin og metalbearbejdning. Få et overblik over besøgsstederne under Dronningens visit i Lolland Kommune i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 09.50: Kongeskibet Dannebrog lægger til ved Nakskov Havn.

Klokken 10.00: Dronningen går fra borde til officiel modtagelse på kajen.

Klokken 10.15: Velkomst i garageanlægget i Havnebygningen.

Klokken 10.50: Dronningen besøger Hestehovedet – Nakskov Fjord: 
Hestehovedet er Nakskovs rekreative perle. Området var tidligere en sumpet halvø, hvor hestene blev sendt på græs. Deraf navnet. I takt med øget velstand og mere fritid fik Nakskovs borgere behov for en badestrand og en lystbådehavn nær byen. Fremsynede folk fandt på, at man kunne bruge landindvindingsmidler til at slå 2 fluer med et smæk.

Klokken 11.20: Dronningen besøger Søhusene:
Søhusene er et nyt alment byggeri af kongelig bygningsinspektør Poul Schülein.

Klokken 11.50: Dronningen besøger Frederiksdal Kirsebærvin:
Frederiksdal ligger på Lollands vestligste spids. Herregården er bygget i 1756, som afløser af den oprindelige herregård Grimsted. Denne blev i sin tid beslaglagt og anvendt om indkvartering af den svenske konge, Karl 10. Gustav, da han gik over isen fra Langeland til Lolland. I dag drives godsets 500 hektarer som et moderne landbrug, med speciale i dyrkning og fremstilling af kirsebærvin, som eksporteres til flere dele af verden.

Klokken 12.15: Dronningen spiser frokost på Frederiksdal Gods

Klokken 13.55: Dronningen besøger Reventlow-Museet Pederstrup:
Særudstillingen, En Kongelig Visit, fortæller historien om Kong Christian den 8. og Dronning Caoline Amalies ugelange ophold på Lolland-Falster i juli 1843. Kongeparret valgte dette år at besøge Lolland-Falster, hvor øernes købstæder blev inspiceret og en række herregårde besøgt. Blandt andet herregården Pederstrup, hvor familien Reventlow kunne modtage dronningen den 25. juli til formiddagsvisit på en til lejligheden nybygget hovedtrappe, mens kongen holdt audiens i Nakskov.

Klokken 14.45: Dronningen besøger Dodekalitten:
De gigantiske landart Dodekalitten er under opførelse ved Ravnsby Bakker ud om Smålandshavet. Dodekalitten stammer fra græsk, hvor ordet betyder tolvstenen. Monumentet kommer til at bestå af 12 syv-otte meter høje stenstøtter af billedhugger Thomas Kadziola, der danner en kreds, og alle vender ansigterne mod kredsens midte. Ved besøget afsløres den 4. skulptur og der vil være ledsagende musikkomposition af komponist Gunner Møller Pedersen.

Klokken 15.45: Dronningen besøger East Metal: 
East Metal er en produktionsvirksomhed som omfatter svejsning, metalbearbejdning og CNC-bearbejdning af større om komplekse stålkonstruktioner. East Metal har netop taget verdens største træktesttand i brug.

Klokken 19.00: Reception på Kongeskibet