Omstridt politiker vandt kandidatkamp på Lolland

Nu er det afgjort, hvem der skal være spidskandidat til borgmesterposten for Socialdemokratiet i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Valget faldt på Holger Schou Rasmussen (S), som fik 39 flere stemmer end modkandidaten Vibeke Grave (S). Det bliver altså førstnævnte, som skal afløse nuværende Borgmester og spidskandidat for Socialdemokratiet, Stig Vestergaard, som har valgt ikke at genopstille ved næste kommunalvalg.  

-  Jeg er rigtig stolt og beæret over, at jeg har fået denne mulighed, og det vil jeg knokle hårdt for i det næste halve år, så vi kan gå til kommunalvalget og vinde borgmesterposten, siger Holger Schou Rasmussen til TV2 Øst i dag.

Rekordhøj valgdeltagelse

Flere lollandske socialdemokrater end nogensinde deltog i afstemningen. Det gav en valgdeltagelse på hele 83 procent. Det er, hvad der svarer til 511 stemmer i det hele. Valgkampen har samtidig været en af de tætteste i Lolland Kommune.

Politisk mudderkastning

Valgkampen har dog også været præget af politisk uro, da 34 nye medlemmer få dage før valget meldte sig ind i partiet. Fremtrædende skikkelser i Socialdemokratiet beskylder Holger Schou Rasmussen (S)  for at have betalt de nye medlemmers kontingent. Holger Schou Rasmussen (S) afviser.

-  Jeg har ikke købt stemmer. Det er jo folk, som tidligere har været medlemmer, og blandt andet min kone og mine svigerforældre, som har meldt sig ind. Det synes jeg ikke, der er noget galt i, siger Holger Schou Rasmussen (S)

Kommunalvalget kommer til at foregå den 19. november i år.

Læs mere HER