¨

Omkomne ved Nakskov-brand ventes identificeret tirsdag

Foto: TV ØST

Politiet regner med at offentliggøre resultatet af obduktion tirsdag. Brand kostede fem mennesker livet.

Det bliver tidligst tirsdag, før politiet er nået til bunds i årsagen til den voldsomme villabrand på Mosevej i Nakskov fredag aften, der kostede fem personer livet.

Hverken navne, alder eller køn på de fem omkomne kan offentliggøres før tirsdag.

Indtil videre lyder politiets melding, at der er tale om fire mindreårige børn og en voksen, men nærmere vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke komme ind på det på nuværende tidspunkt.

- Før vi melder noget ud i en sag af den her karakter, er vi nødt til at være helt sikre på, at det er faktuelt korrekt, og det bliver det ikke, før vi har foretaget en obduktion, siger Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør og efterforskningsleder, til Ritzau.

- Vi vil tidligst melde noget ud i løbet af tirsdag, siger han.

Tre drenge og en pige

Ekstra Bladet og BT skriver, at der er tale om en voksen mand og fire mindreårige børn, hvoraf tre er drenge. Søren Ravn-Nielsen vil over for Ritzau ikke forholde sig til oplysningerne om køn og alder, før resultatet af politiets undersøgelser foreligger.

Ifølge Peter Juel Thiis Knudsen, retsmediciner og vicestatsobducent på Retsmedicinsk Institut i Odense, vil obduktionen gøre myndighederne klogere på både, hvordan branden opstod, og hvordan ofrene mistede livet.

- Obduktionen kan blandt andet vise, om ofrene var i live, da branden startede. Det kan man se på, om der er sod i luftvejene, siger Peter Juel Thiis Knudsen til Ekstra Bladet.

Peter Juel Thiis Knudsen fastslår, at han ikke ved noget om den konkrete sag, men taler i generelle vendinger om lignende hændelser.

Et sølle plaster

Efter den tragiske brand har Michael Baruch fra Nakskov i en Facebook-gruppe oprettet en pengeindsamling til de efterladte.

- Hvad der er sket, er dybt tragisk. Penge er et sølle plaster på såret, men forhåbentligt kan det hjælpe til betaling af begravelser og den slags, siger han til Ritzau.

Facebook-gruppen hedder 'Indsamling til de efterladte efter den tragiske brand i Nakskov', og den blev oprettet mandag eftermiddag.

Da indsamlingen for nylig er blevet oprettet, er det endnu uvist, hvor mange penge der bliver doneret.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App