¨

Olielys årsag til dødsbranden i Nakskov

Foto: TV ØST

Det var to olielys i entreen i huset i Nakskov, der var årsagen til dødsbranden i fredags. Fire børn og en voksen omkom i branden.

Det var to olielys i entreen i byhuset i Nakskov, der var årsagen til den voldsomme villabrand fredag aften, der kostede fire børn og en voksen mand livet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Politiets undersøgelser viser, at det var en såkaldt skorstenseffekt, der var årsagen til, at branden i løbet af minutter udviklede sig fatalt. 

Olielysene stod på et møbel umiddelbart ved trappen til førstesalen. Ilden tog fat i noget overtøj i entreen, og flammerne blev tvunget opad via trappen, da et vindue på førstesalen stod på klem.

- Vi har ventet på de tekniske undersøgelser, før vi ville melde noget ud. I så alvorlige sager kan vi ikke gå ud med gisninger. Men vi er helt sikre på brandens forløb, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra politiet.

Offentliggør navne på omkomne

Han oplyser samtidig, at de fem omkomne nu er endeligt identificeret. De døde er Thomas Sørensen fra Nakskov på 37 år og hans to børn Casper Jul Sørensen på fem år og Freja Jul Sørensen på otte år.

Samtidig omkom Tobias Lüneborg på fire år og Viktor Lüneborg på otte år - de kom også begge fra Nakskov. 

Politiet oplyser, at den 34-årige mand, der bor i huset, fortsat er indlagt, efter han og Thomas Sørensen forgæves forsøgte at redde de fire børn ud fra ejendommens første sal.  

Olielys skal undersøges

Ifølge politiet var der tale om særlige olielys - en slags olielamper, der brænder fra en væge i et glas med olie. Lysene skal nu undersøges nærmere, oplyser Søren Ravn-Nielsen:

- Vi skal finde ud af, om lysene er farlige. Derfor forestår der en række tekniske undersøgelser, for at finde ud af, hvordan de kunne starte branden, siger efterforskningslederen til TV ØST.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App