OL-guldhåbet René Holten får klø af rivalen

Tyske Max Hoff viste fredag René Holten Poulsen fra Maribo, at danskeren ikke får OL-guldmedaljen foræret i august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

René Holten Poulsen fra Maribo på Lolland er på forhånd det måske bedste danske bud på en OL-guldmedalje i august i Rio.

Men Danmarks bedste kajakroer fik fredag en tysk huskepille af konkurrenten Max Hoff, der i sikker stil besejrede danskeren i semifinalen ved World Cuppen i tjekkiske Racice.

Mere end to sekunder vandt tyskeren med på kongedistancen - 1000 meter, hvor René Holten Poulsen er forsvarende verdensmester.

- Selv om René er i rigtig god form, så var han nok lidt mærket af, at han tidligere på dagen også var ude i indledende i toerkajakken. Men når det er sagt, så er han i den World Cup-finale, som vi forventede af ham.

- Det var ikke planen, at Hoff skulle føre fra start til mål. Nu må vi evaluere semifinalen og se, om vi skal ændre på vores strategi og raceplan til finalen, siger Dansk Kano & Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

Er dog klar til finalen lørdag 

For en uge siden udraderede danskeren ellers Hoff og alle øvrige konkurrenter ved World Cuppen i Duisburg, men fredag måtte den regerende danske verdensmester altså se sig slået klart.

Danskeren er dog i sikker stil klar til finalen lørdag middag.

Klar til finale lørdag i 1000 meter enerkajak er også Maja Rosenkrands Irgens fra Sorø, der vandt sin semifinale.

/ritzau/