OL-drømmen kæntrer for lokale kajakroere

To kajakroere fra Maribo Kajakklub klarede ikke cuttet ved dagens semfinale i Tyskland. Dermed fordufter muligheden for OL definitivt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to kajakroere fra Maribo Kajakklub skulle i finalen ved OL-kvalifikationen i Duisburg, hvis muligheden for OL i Rio de Janeiro til sommer skulle holdes i live. Men sådan gik det langt fra.

- Vi havde håbet på finalepladser, der ville give OL-kvalifikation. Men der er lukket, der er ikke flere chancer, siger Bo Vestergaard, sportschef i Danmarks Kano & Kajak Forbund, til TV ØST.

Den regerende U23-europamester Orion Pilo fra Maribo var kommet i semifinalen trods en slem fiberskade under en træningslejr. Men skaden forhindrede ham i at yde det maksimale i et stærkt felt og kom derfor alt for sent ind til en finaleplads, der kunne sende ham til OL.

Nils Boe fra Maribo skulle i toerkajakken også forsøge at komme til OL sammen med sin makker Morten Gravesen fra Silkeborg. Men makkerparret blev overhælet på den sidste og afgørende del og var en tiendedel for at komme i finalen.

- Lige nu er de lidt nede i en kulkælder, men ikke så langt at de ikke kan se fremad, siger Bo Vestergaard.