Økonomi-tjek af Pleje Plus: I dag får politikerne i Lolland Kommune rapport

I dag får politikerne i Lolland Kommune at vide, om det omstridte plejefirma Pleje Plus har skrevet for store regninger ud til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en rapport om det private plejefirma Pleje Plus er på vej til politikerne i Lolland Kommune.

Tirsdag eftermiddag bliver Økonomiudvalget og Sundheds - og Ældreudvalget orienteret om, hvorvidt Pleje Plus har krævet betaling for ydelser, der ikke er blevet leveret til kommunens borgere.

Det er det eksterne revisionsfirma BDO, der har fået til at opgave at se på, om Pleje Plus har skrevet for store regninger ud til Lolland Kommune.  

Efterfølgende skal politikerne på mødet afgøre, hvilke konsekvenser udfaldet af rapporten skal have for det private plejefirma.

Har fået én advarsel

For knap en måned siden fik Lolland Kommune den første bestilte rapport fra revisionsfirmaet.

Kommunen har fået flere hundrede klager over Pleje Plus, og 10 af klagerne blev udvalgt til en særlig undersøgelse.

Rapporten afslørede flere alvorlige svigt i plejen, hvilket betød, at Pleje Plus fik en advarsel af Lolland Kommune.

- Det er fuldt fortjent, at de får en advarsel i forhold til de leverancesvigt, som de har præsteret i den her sag, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (A), Lolland Kommune til TV ØST 4. april.

Først når et plejefirma har fået tre advarsler for leverancesvigt, kan kommunen ophøre samarbejdet.

Kommunen får selv kritik

Selvom kommunen altså fortsat undersøger, hvorvidt plejefirmaet har levet op til kontrakten med kommunen, fik Lolland Kommune selv kritik i fredags.

Her gav Styrelsen for Patientsikkerhed Lolland Kommune to påbud på grund af Pleje Plus-sagen.

- På det sundhedsfaglige område kan vi ikke se, der har været det nødvendige sikkerhedsnet under borgerne. Der har ikke været en tilsynspolitik fra Lolland Kommunes side, sagde Anette Lykke Petri, enhedschef og overlæge, Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV ØST i fredags.

Styrelsen for Patientsikkerhed kræver, at Lolland Kommune får styr på, hvordan de fremadrettet håndterer klager fra borgere, ligesom de får påbud om at sikre at patientsikkerheden fremover er i orden fra Pleje Plus’ side.

Det er første gang, en kommune får påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed.