Øboere ellevilde: Får ikke bare én, men to nye læger

Region Sjællands rekrutteringsindsats har båret frugt. Fejø har nu fået et helt nyt lægepar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fejø får ikke bare én ny læge, men hele to. Det bliver et ungt lægepar, der lige nu bor og arbejder på en ø i Norge, og gerne vil hjem til Danmark.

- Vi har valgt Fejø, fordi arbejdsforholdene er virkelig gode. Normalt kan en praktiserende læge i Danmark jo have op til 1600 patienter tilknyttet. På Fejø bliver vi to læger om 500 patienter. Det kommer til at betyde meget i forhold til det faglige niveau, at vi har tid til vores patienter. Og det er primært det, der gør hele forskellen for os, fortæller Katrine Rose Larsen.

Familien, der skal flytte til øen, består af Katrine Rose Larsen, hendes mand Christian Lund Hansen og deres to små børn. De to læger kommer til at dele stillingen, der også omfatter at hjælpe til på Nærklinikken i Nakskov.

quote Vi har valgt det, fordi der er nogle virkelig gode forhold. Både arbejdsmæssigt og privat

Katrine Rose Larsen, Ny læge på Fejø

- Vi har begge været ansat på sygehuse før i tiden, og der er bare utrolig travlt. Det var fint, da vi bare var os, men nu har vi to små børn, som vi gerne vil prioritere tid sammen med også. Og så er huspriserne på Fejø jo med til, at det godt kan hænge sammen, selvom vi deler en fuldtidsstilling. Så vi har valgt det, fordi der er nogle virkelig gode forhold. Både arbejdsmæssigt og privat, siger Katrine Rose Larsen.

Region Sjælland på charmeoffensiv

Jagten på den nye læge begyndte i maj, hvor Region Sjælland havde lavet en utraditionel jobannonce. De fik lavet en film, der kan ses her, der skulle sælge jobbet på bedste vis.

- Du kender sikkert Fejø bedst fra hylderne med frugt i dit supermarked. Fra friske pære, blommer og æbler, men nu kan du selv plukke noget ganske særlig på øen mellem Sjælland og Lolland. Verden bedste lægejob, lyder det fra fortælleren i filmen.

Filmen nåede hele vejen til Norge, hvor parret på 44 og 40 år, så filmen og tænkte, det var noget for dem.  Faktisk var der flere egnede kandidater til stillingen, men valget faldt altså på det unge læge par til stor tilfredshed for Region Sjælland.

- Det her viser, at når vi ikke giver op på forhånd, men i den grad løber de ekstra meter, og gør hvad der skal til, så kan det lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at den her video, det siger lægerne også selv, de havde ikke set det her opslag, hvis det ikke var gjort anderledes, siger formand for Region Sjælland Heino Knudsen (S).

Fejres på Fejø

Tirsdag aften blev de nye læge fejret til et borgermøde på Fejø. Parret var ikke selv til stede, men mange borgere deltog for at høre om de nye læger.

- Tænk, at vi kunne få en læge, og så en hel familie, der kan støtte hinanden, og at vi kan supplere på Lolland også. Det er fantastisk, siger Christina Brydegaard, der bor på øen.

Begejstrede er de også hos Fejøs beboerforening.

- Det er så stort. Vi er så glade over, det er lykkedes. Selvfølgelig er det svært at få en læge til en ø som Fejø, men vi troede på det hele vejen. Og nu får vi endda to, siger Anne-Grethe Laursen, Formand for Fejøforeningen.

Den nuværende læge på Fejø stopper med udgangen af september 2020, mens de nye læger begynder på Fejø i løbet af januar 2021, og de glæder sig til at komme i gang.

- Vi har ikke en plan B. Vi satser fuldstændig på en tilværelse på Fejø. Vi skal finde os et hus, og vi vil gerne være en del af samfundet på øen. Vi glæder os så meget til at komme i gang og møde alle øboerne, siger Katrine Rose Hansen.