Øboere føler sig kørt over i spareproces

Lollands Kommune er igen i gang med at spare på færgerne til øerne i kommunen. Her føler beboerne sig kørt over af politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har skrevet og skrevet. Men vi har ikke fået noget svar fra politikerne.

Sådan lyder den frustrerede kommentar fra Carsten Vindnæs, der taler på vegne af en sammenslutning af øboere, der igen føler sig som gidsler i en kommunal spareplan. De frygter at både erhvervslivet på øerne og i sidste ende indbyggertallet rammes af besparelserne.

- Hver gang de sparer, så får vi færre afgange og længere transporttider. Jeg må sige, at jeg er forundret over, at de slet ikke lytter til vores synspunkter, siger Carsten Vindnæs til TV2 ØST.

Får ingen svar

Det er færgedriften til Askø, Fejø og Femø, der står for skud i denne omgang. Færgerne er blevet beskyldt for at være for dyre i drift – men de er faktisk billigere per billet end de lokale busser, viser øboernes beregninger.

- Vi har kendt til spareplanerne i en måneds tid, og har forgæves forsøgt at få politikerne i tale. Men der er ingen, der ulejliger sig med at svare os. Derfor har vi nu sendt et åbent brev til politikerne, siger Carsten Vindnæs.

I brevet stiller ø-boerne spørgsmålstegn ved kommunens økonomiske beregninger. De mener nemlig ikke, at kommunen i tilstrækkelig grad har set på de massive tilskudsordninger, som færgerne modtager fra staten.

Skal dele færge

Politikerne planlægger ifølge det åbne brev både kortsigtede besparelser på driften, og langsigtede besparelser, der skal reducere udgifterne til færgedriften.

Det vil dog ifølge øboerne betyde en mærkbart dårligere service på en færge, der trods stigende brændstofpriser kun er blevet billigere og billigere i drift.