Ø-repræsentant om hjemmepleje: Find arbejdskraften på øerne

Når Lolland Kommune skal finde en løsning på at tilbyde øboere døgnpleje, håber ø-kontaktformand, at det bliver med lokal arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For at kunne yde døgnpleje på småøerne vil det være en god løsning at kigge efter fagligt relevante personer, der allerede bor på øerne.

Det mener Jørgen Møller, som er formand for ø-kontaktudvalget for de mindre øer i Lolland Kommune; Femø, Fejø og Askø.

quote Mit håb er, at man på øerne kan få 24 timers pleje som i resten af kommunen

Jørgen Møller, formand for ø-kontaktudvalget for Femø, Fejø og Askø

- Mit håb er, at man på øerne kan få 24 timers pleje som i resten af kommunen. Men når det så er sagt, så håber jeg på en pragmatisk løsning - måske hvor man rekrutterer internt på øerne og samtidig har 100 procent back-up fra fastlandet, siger Jørgen Møller til TV ØST. 

Tidligere på året klagede Fejøforeningen over Lolland Kommunes serviceniveau, fordi kommunen sløjfede hjemmepleje efter klokken 13.00 på de ikke-brofaste øer.

Ankestyrelsen har nu svaret på klagen, og her står det tydeligt, at Lolland Kommune ikke opfylder Serviceloven, når man på øerne ikke kan få døgnpleje. 

Vil betyde meget for øen

Jørgen Møller ønsker et godt samarbejde med kommunen, og han ser mange muligheder i at rekruttere ansatte i hjemmeplejen på øerne.

- Det vil skabe arbejdspladser på øerne, og det vil give samme standard som i resten af kommunen, hvilket også vil betyde meget for bosætningen på øerne, siger Jørgen Møller til TV ØST.