¨

Ø-repræsentant om hjemmepleje: Find arbejdskraften på øerne

Lolland Kommune skal finde en løsning på at kunne tilbyde øboere hjemmepleje efter klokken 13. Ø-kontaktformand mener, man skal bruge lokal arbejdskraft. Arkivfoto

Når Lolland Kommune skal finde en løsning på at tilbyde øboere døgnpleje, håber ø-kontaktformand, at det bliver med lokal arbejdskraft.

For at kunne yde døgnpleje på småøerne vil det være en god løsning at kigge efter fagligt relevante personer, der allerede bor på øerne.

Det mener Jørgen Møller, som er formand for ø-kontaktudvalget for de mindre øer i Lolland Kommune; Femø, Fejø og Askø.

Mit håb er, at man på øerne kan få 24 timers pleje som i resten af kommunen

Jørgen Møller, formand for ø-kontaktudvalget for Femø, Fejø og Askø

- Mit håb er, at man på øerne kan få 24 timers pleje som i resten af kommunen. Men når det så er sagt, så håber jeg på en pragmatisk løsning - måske hvor man rekrutterer internt på øerne og samtidig har 100 procent back-up fra fastlandet, siger Jørgen Møller til TV ØST. 

Læs også Fejø-beboere glade for udtalelse: Får samme ret som alle andre

Tidligere på året klagede Fejøforeningen over Lolland Kommunes serviceniveau, fordi kommunen sløjfede hjemmepleje efter klokken 13.00 på de ikke-brofaste øer.

Ankestyrelsen har nu svaret på klagen, og her står det tydeligt, at Lolland Kommune ikke opfylder Serviceloven, når man på øerne ikke kan få døgnpleje. 

Læs også Lolland overtræder loven: Øboere får ingen døgnhjælp efter frokost

Vil betyde meget for øen

Jørgen Møller ønsker et godt samarbejde med kommunen, og han ser mange muligheder i at rekruttere ansatte i hjemmeplejen på øerne.

- Det vil skabe arbejdspladser på øerne, og det vil give samme standard som i resten af kommunen, hvilket også vil betyde meget for bosætningen på øerne, siger Jørgen Møller til TV ØST. 

Læs også Døgnhjælp splitter øboere: Vi vil have samme ret som fastlandet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App