Nyt tilbud for børn og unge i Nakskov

Ungdommens Røde Kors åbner nyt Fællesværk for børn og unge. Fællesværket er gratis tilbud til de 8-20 årige om at komme og være med i forskellige aktiviteter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag d. 11. februar kl. 15-17 åbner Ungdommens Røde Kors endnu et Fællesværk på Lolland med gratis tilbud til de unge i Nakskov om at komme og deltage i en vifte af forskellige aktiviteter. Aktiviteterne kan spænde vidt for eksempel lige fra madklub og lektiecafe til knallertværksted.

- De unge får værktøjer til at forløse deres egne ressourcer og potentialer gennem forpligtende, sociale fællesskaber. Fællesværkerne handler kort sagt om muligheden for, at unge kan indgå i positive relationer, tage ansvar og udfolde kompetencer og ikke mindst deres talenter i Nakskov, fortæller Mette Ina Jensen, der er national konsulent i Ungdommens Røde Kors.

Flere unge vil være frivillige

Ungdommens Røde Kors fortæller, at de i forbindelse med opstarten af Fællesværket har fået henvendelse fra over 35 frivillige i området, som gerne vil være med til at gøre en forskel. Tilstrømningen af frivillige, der gerne vil hjælpe med frivilligt socialt arbejde lokalt i Nakskov, taler ind i en bredere samfundstendens, der gør sig gældende på landsplan. SFI publicerede i 2014 en undersøgelse, der viser, at unge er dybt engagerede i at deltage i at gøre en forskel. Mere end hver fjerde danske unge mellem 16-35 år havde ifølge SFI-undersøgelsen deltaget i frivilligt arbejde inden for det seneste år.

Nakskov Fællesværk på Tilegade 41, er skabt i samarbejde med Lolland Kommunes Kultur-og Fritidsudvalg. Fællesværket er en del af Ungdommens Røde Kors’ program, ”Frem i lyset”, der er stiftet i  partnerskab med TrygFonden og fokuserer på at gøre en frivillig baseret indsats for udsatte børn og unge i yder- og landområderne.