Nye striber i Knuthenborg

Et lille zebraføl er kommet til verden i Knuthenborg Safaripark. Det er det første af sin slags i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er langt om længe kommet småfolk i Knuthenborgs zebraflok. Søndag kom et zebra føl til verden på den lollandske savanne. Det er årets første zebraføl i den store zebraflok i Knuthenborg Safaripark på Lolland, skriver safariparken i en pressemeddelelse.

Føllet er allerede i gang med udfordringerne på savannen, og klarer sig fint selvom den kun er få dage gammel.

Knuthenborgs dyrechef Lisbeth Høgh er glad for det nye føl:

- Det ser ud til at det et hoppeføl og det er vi meget glade for, da den i så fald skal blive i Knuthenborg Safaripark og lidt længere ude i fremtiden indgå i avlsflokken.

En speciel zebra

Lisbeth Høgh fortæller, at de var overraskede over, hvor stor hoppen blev, inden hun folede. Det samme var tilfældet for et par år siden, da sammen zebrahoppe nedkom med tvillinger.

Knuthenborgs zebraer er en speciel slags zebra. Zebraerne i Knuthenborg Safaripark er af underarten Chapman's steppezebra. De kendes ved, at de blandt andet har brune skyggestriber på kroppen og striberne på benene går helt til hovene.

Steppezebraen lever i flokke af én hingst med et harem af hopper samt afkom.

Vejede 45 kilo ved fødslen

Det lille føl klarer sig godt, selvom det er en stor og anderledes verden, det er kommet ud til efter det lange ophold inde i zebra-hoppen. En zebra går drægtig i 365 dage, og føllet vejer cirka 45 kilo ved fødslen.

Zebraens striber er som et fingeraftryk. Det bruger Knuthenborgs dyrepassere til at identificere hver enkelt zebra i Knuthenborg Safariparks store flok.

Nu kan dyrepasserne og gæsterne begynde at øve sig på det nye sæt striber i zebra-flokken.