Nye plejefirmaer på Lolland: Opfylder de betingelserne, skal de godkendes

To nye firmaer er blevet godkendt til at yde ældrepleje i Lolland Kommune. Curae og Lev Vel opfylder betingelserne, så kommunen skal godkende dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune får nu to nye plejefirmaer, der kan yde ældrepleje for borgerne. 

Firmaerne Curae og Lev Vel er blevet godkendt af kommunen som nye leverandører.

De overtager plejen efter Pleje Plus, som kommunen opsagde samarbejdet med efter flere sager, hvor borgere ikke fik den fornødne pleje. 

Men ifølge kommunaldirektør i Lolland Kommune, Klaus Marius Hansen, har kommunen ikke haft indflydelse på, hvem de nye plejefirmaer skulle være. 

- De har søgt om godkendelse til at yde pleje i kommunen. Og hvis de opfylder betingelserne, så skal vi godkende dem, siger Klaus Marius Hansen til TV ØST. 

Pris er ikke en diskussion

Derfor er der heller ikke en diskussion om pris, forklarer Klaus Marius Hansen.

- Når man skifter fra udbud- til godkendelseproceduren, så er der en fast pris, siger han. 

- Pleje Plus var en udbudssag. Og måske - nu siger jeg måske, fordi jeg selvfølgelig ikke kan vide det med sikkerhed - havde de sat en for lav timepris. 

Pleje Plus var i sin tid godt fem millioner kroner billigere om året end deres konkurrenter. Nu er Pleje Plus gået konkurs.

- Den situation er ikke til stede her. Her er timeprisen noget højere og er fastsat på forhånd. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at de ikke kan gå konkurs, men hvis kommunen kan klare arbejdet til den timepris, så kan de også, siger Klaus Marius Hansen.

Borgerne i Lolland Kommune har altså nu tre valgmuligheder, når det gælder ældrepleje.