Nye detaljer om Batman-instruktørs film optaget på Lolland – størstedelen af holdet boede på Lalandia

Det var hårdt arbejde, da den kommende storfilm Tenet i efteråret blev optaget på Lolland i al hemmelighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da filmholdet til den store Hollywoodfilm Tenet, instrueret af Christopher Nolan, filmede på Lolland, så boede hovedparten af holdet på Lalandia.

Det fortæller Soundvenue.com op til storfilmens premiere på onsdag.

En del af filmens scener blev optaget på havet ud for Lolland nær havvindmølleparken på Rødsand.

I filmens tre officielle trailere ses således både vindmølleparken og to lodsbåde under dansk flag i flere klip.

De vigtigste personer i produktionen boede dog ikke på Lalandia i Rødbyhavn, men i stedet på Bandholm Hotel. Det fortæller line-produceren Christian Ryge, der var ansvarlig for at bistå Nolans filmhold i arbejdet med logistikken omkring den danske del af produktionen, til Soundvenue.

- Jeg vil faktisk sige, at de var meget low maintenance. Det var ikke, som man nogle gange hører om på store Hollywood-produktioner, hvor stjernerne har 16 sider lange riders (kontrakter, red.) med krav til, hvad der skulle være. Den eneste forskel var sådan set, at størstedelen af holdet boede på Lalandia, mens A-funktionerne boede på Bandholm Hotel, siger han.

De fortæller om en kompliceret operation, hvor der blev arbejdet til havs i hårdt vejr i 12 timer hver dag, og hvor der ikke var megen overskud til at være turister på Lolland.

Manipulerer med tiden

I filmen er John David Washington en tids-manipulerende spion på mission for at redde verden. Filmen sammenlignes i sit indhold med Christopher Nolans tidligere film Inception.

Ud over at være filmet i Rødbyhavn er der blevet optaget scener i Estland, Norge, Indien, Italien, Storbritannien og USA.

Scenerne på Lolland blev optaget i september 2019, hvor filmholdet overtog en del af havnen i Rødbyhavn til optagelserne, og hvor flere stjerneskuespillere blev set handle i byen.

Samtidig var der en usædvanlig trafik af helikoptere, hvorfra en del af filmens optagelser blev filmet.

Tyv på skib

Filmoptagelserne var omgivet af et for danske forhold usædvanligt sikkerhedsopbud, og en ekstrem hemmeligholdelse af alle detaljer om filmen.

Stor filmby i Rødbyhavn
Læs også
Hollywood-film optaget på Lolland får snart premiere
Stor filmby i Rødbyhavn
Læs også
Hollywood-film optaget på Lolland får snart premiere

Derfor blev det også en større historie, da en mand brød ind på et af de skibe, der blev brugt i optagelserne til filmen – angiveligt i et forsøg på at finde papirer om filmens handling. Politiet vurderede dengang, at der var tale om en psykisk syg mand, og han blev løsladt efter endt afhøring.

Christopher Nolan har blandt andet skrevet eller instrueret storfilm som InterstellarInception, The Prestige og Batman-filmen The Dark Knight, hvor den nu afdøde Heath Ledger spillede Joker. Senest har han skrevet og instrueret krigsfilmen Dunkirk.


Nyhedsoverblik