¨

Ny vanrøgtssag: 21 hunde afmagrede og dehydrerede

Foto: TV ØST

Oven i en voldsom sag om 91 vanrøgtede hunde nordvest for Næstved viser det sig nu, at 21 hunde ligeledes mandag blev fjernet fra en ejer på Lolland.

I løbet er mandag er over 100 hunde blevet fjernet fra deres ejer. Tirsdag morgen kom det frem, at 91 hunde fra en landejendom nordvest for Næstved var blevet taget fra deres ejer på grund af vanrøgt, og nu viser det sig, at der også er fjernet hunde fra en ejendom i Horslunde på Lolland mandag.

Læs også: 91 hunde gik i afføring til bugen

Politiet fik anmeldelsen først på eftermiddagen, hvorefter 21 hunde blev fjernet fra stedet, fordi de var afmagrede og dehydrerede, oplyser vicepolitikommissær Bo von Würden fra lokalpolitiet i Nakskov. 

Læs også: Dyreinternat beder om hjælp i stor vanrøgtssag

Han fortæller, at en 69-årig kvinde er sigtet efter dyreværnsloven, og at der på stedet ikke var givet tilladelse til at drive kennel, selv om det så ud som om, det var tilfældet.

Der var i alt 27 hunde på stedet. De seks af dem var i god nok tilstand til at blive på ejendommen, og der er nu blevet givet et strakspåbud om at rette op på forholdene.

I afføring til bugen

I sagen fra nordvest for Næstved blev hele 91 hunde ført væk fra landejendommen. Her havde en kredsformand for Dyrenes Beskyttelse fået besked om, at der var hunde på stedet, der ikke havde det godt, og da hun kom derud, hørte hun gøen fra en lade. Da hun ikke kunne komme ind, tilkaldte hun politiet, hvilket fik ejeren til at forvinde fra stedet.

Læs også: Dyrenes beskyttelse: Den største sag nogensinde

De 91 hunde gik i afføring til bugen, og pelsen var fyldt med det, så flere af dem er i løbet af tirsdagen blevet trimmet hos dyreinternatet i Darup i Roskilde, hvor 76 af hundene befinder sig, to er blevet aflivet, mens resten er kørt til Fyn på grund af pladsmangel. I sagen fra Næstved-egnen er endnu ingen sigtet, men det vil ske, når politiet finder frem til kvinden, siger Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App