Ny trend hitter: Flere familier slår sig ned i bittesmå huse på Fejø

11 familier fra hele landet har valgt at slå sig ned på Fejø ud for Lollands nordkyst - og her skal de bo i bittesmå huse til en lav husleje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er populært i USA og Canada, men nu rammer trenden også Danmark. Nærmere betegnet på Fejø. 

Indtil nu har 11 familier sagt ja tak til at slå sig permanent ned på øens naturcampingplads i såkaldte tiny houses, altså mini-boliger på størrelse med en skurvogn. 

Huslejen er sat til 5.700 kroner om året, og ideen med konceptet er, at alle lever efter devisen: Småt er godt. Og en helt enkel livsstil i et fællesskab.

Skal tiltrække aktive mennesker til øen

Der er mulighed for at koble sig på en elmåler, og der er fællesbad til 10 kroner per gang og adgang til fælles toilet. Og vandet, det skal hentes ude på pladsen.

quote Det er nogle mennesker, som tager nogle bevidste valg om, hvordan de gerne vil leve, og hvad der er vigtigt i deres hverdag

Ann-Mai Hansen, næstformand i Fejøforeningen

- Det, jeg er fascineret af, er den fred og ro, der er på øen. Og så er der en fælles tankegang med at bo på den her måde, siger Henriette Biance Nielsen, der er frisør og kommer fra Midtfyn.

Det er en af ejerne af naturcampingpladsen, Morten Fokdal Knudsen, der har fået ideen. Og efter planen skal de 11 minihuse blive til 20 i løbet af næste år.

- Det vigtige for os er at tiltrække nogle aktive, spændende mennesker til Fejø, og så gør det heller ikke noget, at vi får en bedre økonomi på campingpladsen, siger Morten Fokdal Knudsen.

Første beboere flytter ind i næste uge

Fejø er kendt som en ø med et stærkt fællesskab med mange ildsjæle og mange spændende initiativer. Og ifølge Fejøforeningen, er der måske udsigt til, at der kommer endnu mere energi og virkelyst til øen.

- Det er nogle mennesker, som tager nogle bevidste valg om, hvordan de gerne vil leve, og hvad der er vigtigt i deres hverdag. Og det er en type mennesker, som tit er meget handlekraftige og har mange ressourcer, siger næstformand i Fejøforeningen Ann-Mai Hansen.

De første beboere flytter ind i deres huse allerede i næste uge, og andre bor lige nu midlertidigt i campingvogne. Blandt andre Henriette Bianca Nielsen. Hun rykker ind i sit nye tiny house i det tidlige forår, og hun glæder sig.

- Det har boblet i mig i ret lang tid, så det bliver fantastisk og kæmpestort at flytte ind i et lillebitte hus, siger hun.