Ny sag om vanrøgt: 14 hunde fjernet på Lolland

Politiet har valgt at fjerne 14 vanrøgtede hunde fra en adresse på Lolland. Hundene er svært vanrøgtede, siger Dyreværnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en sag om vanrøgt af hunde har ramt regionen.

Det sker efter politiet mandag aften akut valgte at fjerne 14 hunde fra en adresse på Lolland.

Reaktionen skete på baggrund af en henvendelse fra Dyreværnet, der betegner sagen som alvorlig.

- Det er en rigtig grim sag. Selvom hundene har forholdsvis pæn pels, så lider de af alvorlige helbredsproblemer, siger Rikke Christensen-Lee, der er dyrlæge og direktør for Dyreværnet.

Hundene er underernærede, og har samtidig en række alvorlige helbredsproblemer, der ifølge Rikke Christensen-Lee kræver omgående behandling og operation.

Fik tip

Sagen fra Lolland kommer efter flere sager i den seneste tid, hvor politiet har måttet gribe ind over for vanrøgtede dyr - senest i sidste uge fra Kalundborg, hvor 17 hunde blev fjernet.

Dyreværnet er blevet opmærksomme på hundene efter tip, der er kommet via anmelde-funktion på deres hjemmeside.

- Vi besøgte adressen, men hundenes ejer ville ikke lade os se hundene. Vores opsøgende medarbejder lagde dog mærke til en meget voldsom stank fra stedet, og vi valgte straks at melde sagen til politiet, siger hun.

De rykkede samme aften ud og fjernede 14 vanrøgtede hunde fra adressen.

Rådne tænder og ødelagte knæ

Der er især tale om forskellige chihuahua-blandinger, men der er også andre racer blandt de fjernede hunde.

- Deres sundhedstilstand er generelt meget dårlig. Chihuahua’er er genetisk belastet af dårlige knæ, men det her er det værste, som jeg nogensinde har set. Knæskallerne er simpelthen vokset fast på bagsiden af knæet, og knæene er fyldt med arvæv, siger Rikke Christensen-Lee.

Hundene lider endvidere af store problemer med tænderne. 

- Samtidig har næsten alle voksne hunde rådne tænder og meget betændt tandkød. Der er flere hunde, hvor jeg frygter at betændelsen er vokset ind i kranie-knoglerne, siger hun.

Hun oplyser, at kun et par hvalpe ser ud til at være sluppet for alvorlige helbredsproblemer.

Hundene er nu fysisk placeret hos Dyreværnet i Rødovre, mens retssystemet vurderer, om hundene skal fjernes permanent fra deres ejer.