Ny lægeklinik til 2.000 patienter åbner i Maribo

I sidste uge lukkede og slukkede Maribo Lægehus uden varsel og efterlod 2.000 patienter uden læge. Tirsdag åbner der en ny klinik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med kort varsel lukkede læge Sven Frederik Østerhus klinikken Maribo Lægehus i sidste uge på grund af sygdom.

Fra den ene dag til den anden stod klinikken uden møbler, og efterlod altså også 2.000 patienter i Maribo uden læge. Men det har Region Sjælland nu fundet en løsning på. 

I en pressemeddelelse oplyser regionen, at der er oprettet en lægeklinik i samarbejde med Nordic Medicare. Klikken åbner tirsdag den 24. januar. 

Klinikken kommer til at hedde Nordic Medicare Lægeklinik Maribo og bemandes af praktiserende læge og sygeplejersker. 

quote Vi vil gerne sige tak til Nordic Medicare og Lolland Kommune for samarbejdet om hurtig handling

Christina Lundgren, praksisdirektør i Region Sjælland

Patienter får direkte besked

Region Sjælland forklarer, at patienterne får et brev fra regionen i deres e-boks - og dem, som ikke har digital post, får besked med posten. 

Patienterne bliver automatisk overført til Nordic Medicare Lægeklinik. Så ønsker man at blive i den nye klinik, skal man intet foretage sig. Og ønsker man en anden læge, så gør man det - uden betaling af gebyr. 

- Vi vil gerne sige tak til Nordic Medicare og Lolland Kommune for samarbejdet om hurtig handling. Lolland Kommune har skabt plads i Sundhedscenter Maribo, og Nordic Medicare sørger for læge, sygeplejersker, it-system og inventar, siger, Christina Lundgren, praksisdirektør i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

oesterhus.jpg
Læs også
Sag om religiøs læge skal for ministeren
oesterhus.jpg
Læs også
Sag om religiøs læge skal for ministeren

Læge fra Faderhuset

Lægen, Sven Frederik Østerhus, er tidligere kendt i medierne. 

I 2013 kom det frem, at han ikke går ind for abort på grund af sin tro. For udover at være læge, var han nemlig også medlem af Faderhuset. 

Her var Sven Frederik Østerhus kandidat på frikirkens daværende leder Ruth Evensens liste Det Frie Lolland, som stillede op til kommunalvalg. 

Nordic Medicare Lægeklinik åbner i Sundhedscenter Maribo på adressen Søndre Boulevard 84 A, 4930 Maribo.