Ny dansk bille fundet på Lolland

For tredje gang på ét år er det lykkedes den samme naturvejleder at finde en ny bille i Danmark. Den seneste er en skyggebille, der er fundet ved Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den er lille, og gemmer sig helst væk.

Alligevel er den helt speciel. Det er nemlig den første bille af sin art, der nogensinde er fundet i Danmark.

Skyggebillen Diaclina fagi er som årets tredje art for første gang blevet dokumenteret i Danmark af naturvejlederen Klaus Bek Nielsen.

- Det er helt vildt. Jeg ledte i syv år, før jeg fandt den første nye billeart i Danmark.  Men nu er det da blevet helt vildt, siger Klaus Bek Nielsen til TV ØST.

Billejagt gav gevinst

Han fandt den seneste bille, da han ledte efter biller i et bjerg af flis nær Nakskov.

- Det er en såkaldt skyggebille, og en relativt stor en af slagsen, siger Klaus Bek Nielsen, der har fået sit fund verificeret af eksperter indenfor feltet.

Billen er relativ sjælden, og det er første gang, at den er registreret så langt mod nord. Indtil nu har det mest nordlige findested været i Slesvig-Holsten.

Tredje fund på ét år

Det er den tredje nye bille i den danske natur, som han har registreret indenfor det seneste år. Tidligere i år har han fundet en ny løbebille, og sidste efterår fandt han en rovbille – også da i en flisbunke.

Klaus Bek Nielsen forklarer, at flisbunkerne er gode steder at lede, da temperaturen i de øverste lag er lunere end omgivelserne, og da det derfor et et godt sted for de små biller at gemme sig.