¨

Ny aftale: Bedre mobildækning på Lolland

Lolland Kommune og TDC Group har indgået en aftale om mobilmaster i kommunen. Foto: Arkivfoto

02:00

En ny aftale skal sikre, at borgerne på Lolland i løbet af ganske få år får en langt bedre mobildækning end de har i dag. Video: Arkivfoto

1 af 2

Det er snart slut med dårlig mobilforbindelse på Lolland. En ny aftale mellem Lolland Kommune og TDC Group skal være med til at sikre en bedre dækning.

Nu kan du snart tale løs i mobilen uden at bekymre dig om sorte huller i forbindelsen. Lolland Kommune og TDC Group har indgået en aftale, der betyder, at der blandt andet er bedre mobildækning i sigte.

Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse.

Aftalen går ud på, at lejen for mobilmaster, der står på kommunens grunde og ejendomme bliver nedsat, samtidig med at infrastrukturen bliver på kommunens ejendomme i den nye periode.

- Det er meget glædeligt, at Lolland Kommune og TDC Group har indgået en aftale for opstilling af mobilmaster. Det viser, at den tætte dialog kommunen og teleindustrien imellem rent faktisk er med til at sænke barriererne, så vi sammen kan styrke mobil- og bredbåndsdækningen på Lolland til gavn for borgere og virksomheder, siger Lollands Borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), og tilføjer.

- Resultatet er ikke synligt i morgen, men nu starter vi en rejse sammen mod et langt mere digitalt Lolland i fremtiden.

Nye mobilmaster

Lige nu er TDC Group i gang med at bygge en ny mobilmast på Lolland ved Hyldetofte Strand, og de har flere projekter i ærmet.

For ud over en ny mast ved Hyldetofte Strand, så har TDC Group allerede gang i nye forundersøgelser om tre mulige placeringer i kommunen. 

Med den nye aftale bliver det lettere og billigere for TDC Group at rejse mobilmaster på Lolland og på kommunens grunde og bygninger.

- Jeg vil gerne rose Lolland Kommune for at være en meget konstruktiv og ansvarlig samarbejdspartner. Vi har i gennem flere år haft en åben dialog med kommunen om, hvordan vi sammen man kan løse deres behov for flere digitale muligheder. Den underskrevne aftale hjælper os et skridt i den retning, udtaler koncerndirektør i TDC Group, Peter Trier Schleidt

Televirksomheden håber på, at aftale med Lolland kommune vil tjene som inspiration for andre kommuner og regioner, så industri og offentlige myndigheder i fællesskab løfter den digitale fremtid.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App