¨

Nu rykker pensionerede cirkuselefanter ind i deres nye hjem

Cirkuselefanterne kan se frem til et 140.000 kvadratmeter stort anlæg, der er udformet som en savanne. Foto: Nicolai Brix

Fredag bliver der sat punktum i en langstrakt sag, når fire cirkuselefanter rykker ind i et spritnyt anlæg i Knuthenborg Safaripark.

Fire pensionerede og meget omtalte cirkuselefanter flytter på fredag ind i deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark.

Det oplyser parken i en presseinvitation.

Dermed bliver der efter to år nu sat et endegyldigt punktum for fremtiden for elefanterne med navnene Ramboline, Lara, Djungla og Jenny.

I 2018 besluttede den daværende VLAK-regering sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet at gøre det forbudt at lade vilde dyr som elefanter optræde i cirkus.

Derefter blev nuværende fødevareminister Mogens Jensen (S) enig med Cirkus Arena og Cirkus Trapez om prisen på de fire cirkuselefanter, som var de sidste tilbage i dansk cirkus.

Mens Cirkus Arena havde tre elefanter, havde Cirkus Trapez en, og først i august sidste år blev parterne enige om en salgspris på 11 millioner kroner.

I januar tog Mogens Jensen så det første spadestik i Knuthenborg Safaripark til det nye elefantanlæg, der er 140.000 kvadratmeter og udformet som en savanne.

Mens byggeriet har stået på, har elefanterne opholdt sig i Cirkus Arenas vinterstald.

Anlægget bliver officielt åbnet for besøgende den 1. juni.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App