Nu er Scandlines’ nye færge endelig kommet til søs

Langt om længe blev det endelig tid til en slags premiere for rederiets nye færge, som tidligt fredag morgen ankom til Gedser Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag morgen kom Scandlines’ nye færge for første gang ud på åbent hav  - direkte fra værftet i Munkebo på Fyn, hvor ”M/F Berlin” har været under konstruktion.

7:30 i morges ankom den nye færge til havnen i Gedser. Den nye færge skal nu ud på et par dages prøvesejlads, før den er helt klar til at komme i brug til passagererne på ruten mellem Gedser og Rostock.

Ifølge kommunikationschefen i Scandlines ligger den nye færge lige nu i farvandet mod Bornholm, hvor den skal igennem en masse test, inden den bliver godkendt til ordinær drift.

- Der er lige nu 90 mænd ombord inklusiv godkendelsesmyndigheder og vi forventer, at der kommer til at gå et par dage, inden færgen bliver godkendt, siger Annette Ustrup.

 Bøvl med leverandører
Egentlig skulle de to nye færger hos Scandlines allerede været taget i brug i 2013. Men på grund problemer med det tyske værft, der blandt andet lavede færgerne for tunge, endte processen med at blive tre år forsinket. Undervejs, blev ordren givet videre til et værft i Finland, men de gik pludseligt konkurs. I 2014 købte Scandlines de to fejlbyggede færger tilbage, som så blev sendt til ombygning på det fynske værft Fayard. 

Samme sejltid
Med de to nye færger vil sejltiden mellem Gedser og Rostock fortsat være den samme som i dag – en time og 45 minutter. Det er nemlig ikke muligt at sætte tempoet op i det lavvandede farvand omkring Gedser.