Nu begynder kæmpe sundhedsundersøgelse på Lolland-Falster for alvor

Tirsdag åbner ny klinik i Nykøbing Falster, som skal tage imod de første deltagere i den enorme undersøgelse, der skal se nærmere på borgernes sundhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over de næste fire år vil op mod 50.000 borgere på Lolland og Falster blive inviteret til at være med i en kæmpe undersøgelse, som skal kortlægge borgernes sundhed og trivsel. Tirsdag morgen rykker undersøgelsen endnu tættere på, når en ny klinik ved Nykøbing Falster Sygehus åbner – klar til at tage imod de første deltagere.

Lolland-Falster Undersøgelsen er det hidtil største forskningsprojekt og det er første gang i Danmark, at så omfattende en befolkningsundersøgelse i et landområde bliver gennemført. Over 100 forskere er med i projektet og vil forsøge at indsamle værdifuld forskning.

- Lolland-Falster Undersøgelsen går ud på at skabe ny viden. Så hvis man får en invitation og har lyst til at deltage, kan man være med til at sikre, at vi kan forske i for eksempel i store folkesygdomme. Det er viden, der kan komme os alle til gode både nu og i de næste generationer, siger Randi Jepsen, der er chef for undersøgelsen.

På nuværende tidspunkt står tre klinikker og to autocampere på Lolland og Falster klar til de første deltagere.

- Vi undersøger blandt andet hjerte – og lungefunktioner, blod og urin. Undervejs kan vi fortælle, hvad vi finder og efter undersøgelsen kan man få et brev med sine resultater, hvor det vil fremgå, hvis vi er stødt på noget unormalt, fortæller Randi Jepsen.

Den nye klinik åbner tirsdag klokken 10.30.