Nedrivning på standby frustrerer borgmester

Regeringen bremser sager om nedrivninger af boliger, så boligerne i stedet potentielt kan huse asylansøgere. Det frustrerer Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S), som gennem længere tid har ventet på grønt lys til at rive 111 boliger ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligblokke med stribevis af lejligheder skulle jævnes med jorden i begyndelsen af det nye år, og nogle steder var håndværkerne allerede bestilt til at bygge nye rækkehuse i stedet.

Men helt usædvanligt har regeringen trukket nedrivningsgodkendelser af hundredvis af almene boliger i langdrag, fordi den overvejer at inddrage flere af dem til at huse de rekordmange asylansøgere, der er kommet til Danmark, og det frustrerer Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune.

- Det undrer mig, at vi hører det via medierne og ikke ministeriet. Det er dybt frustrerende, at vi ikke får noget at vide, siger borgmesteren til TV ØST.

Han har gennem længere tid har ventet på tilladelse til at rive 111 boliger på Margrethevænget i Maribo ned, og som længe har undret sig over, at de ikke hørte noget fra Christiansborg.

Alt på standby

Lige nu er samtlige af de ellers planlagte nedrivninger i hele landet sat på standby. Det bekræfter Inger Støjberg (V), der er minister for udlændinge, integration og bolig, skriver DR Nyheder.

- Det er klart, at der er et overordnet hensyn til, at vi skal finde plads til de flygtninge og asylansøgere, som kommer til Danmark, siger hun til DR Nyheder.

På Lolland har lokalpolitikere og en boligforening undret sig over, at ministeren har trukket nedrivningsgodkendelsen af 111 almene boliger i langdrag i månedsvis.

Beslutning uvis

Inger Støjberg forklarer over for DR Nyheder, at hun har svært ved at tillade nedrivning af velfungerende boliger, mens flygtningesituationen i Danmark er uafklaret.

Alle sager er foreløbig på standby, og hvornår ministeren træffer endelig beslutning om mulige etableringer af nye asylcentre er endnu ikke besluttet.

Det vækker utilfredshed i Lolland Kommune, at ministeren slår bremserne i - og at hun overhovedet overvejer at omdanne de 111 boliger til asylcenter eller midlertidige flygtningeboliger.

- Jeg er også tilhænger af, at man bruger eksisterende huse og ikke telte til at huse flygtninge. Men i Lolland Kommune løser vi allerede vores del af opgaven, siger borgmester Holger Schou Rasmussen til DR Nyheder.

Han peger på, at kommunen allerede har sagt ja til flere asylansøgere, end landsgennemsnittet af kommunerne har.

/ritzau/

margrethevaenget_maribo_2.jpg
Foto: TV ØST

Margrethevænget

margrethevaenget_maribo_1.jpg
Foto: TV ØST

Margrethevænget