¨

"Nede Mette" er danskernes favorit

Musikeren Blak fra Nakskov med sin første platinplade. Foto: Rikke Stokholm

Musikeren Blak fra Nakskov står bag dette års mest afspillede sang i Danmark på streamingtjenesten Spotify.

Både Justin Bieber og Drake får i år baghjul af musikeren Blak, når det kommer til skabe et hit, der går direkte ind hos danskerne.

Sangen Nede Mette er nemlig det nummer, der er i 2016 er blevet streamet flest gange af de danskere, der benytter musiktjenesten Spotify. Det offentliggør Spotify torsdag i en pressemeddelelse.

Lige nu er sangen blevet afspillet helt nøjagtigt 21.466.913 gange. 

Blak kan samtidig bryste sig af, at sangen er gået to gange platin.  Det kræver over 18.000.000 streaminger eller singlesalg.

Årets Danske Clubnavn 

Bag ”Blak” gemmer sig musikeren Henrik Blak, der er 27 år gammel og bosiddende i Nakskov. 

Læs også Hvordan blev Nede Mette til?

Sangen "Nede Mette" blev skrevet sammen med en ven for fire år siden. Først som en intern joke, men da singlen blev sendt ud i midten af april, tog det fart. 

Og det er ikke kun selve sangen, der hitter. Henrik Blak blev ved årets Danish Music Awards kåret til Årets Danske Clubnavn.

På toplisterne fra Spotify, der dækker 2016, så lander musikeren også på en femteplads over de mest spillede mandlige artister i Danmark. 

00:45

Et stykke musik med en tekst, der bider sig fast i hukommelsen, blev et af sommerens helt store hits. Se det tidligere indslag her. Foto: Rikke Stokholm

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App