¨

Naturpark Maribosøerne får flot udmærkelse

Foto: TV ØST

Naturpark Maribosøerne er blevet udnævnt i Friluftsrådets mærkeordning Danske Naturparker.

De lokale har nok aldrig været i tvivl om, at Naturpark Maribosøerne er noget helt specielt, men nu har området fået en helt officiel udmærkelse og er blevet udnævnt i Friluftsrådets mærkeordning Danske Naturparker.

Mærkeordningen gives til større, sammenhængende områder med enestående natur, kulturhistorisk værdi og landskabelig skønhed.

 

- Optagelsen i Danske Naturparker er en flot anerkendelse af Naturpark Maribosøerne og af indsatsen for at gøre den til et attraktivt område for alle fra nær og fjern. Vi er stolte af mærkningen, som kan være med til at skabe større synlighed omkring Naturpark Maribosøernes mange kvaliteter, siger Henrik Høegh (V), der er formand for Klima-, Teknik og Miljøudvalget i Lolland Kommune.

 

 

Maribosøerne er et af Danmarks største ferskvandssystemer med i alt 1140 hektar vandspejl. Søndersø er den største af søerne og Danmarks 8. største sø. Den består af tre bassiner og er uden sammenligning Danmarks mest ørige sø. Røgbølle Sø er næststørst, derefter kommer Hejrede Sø og Nørresø. Ifølge en pressemeddelelse skal optagelsen af Naturpark Maribosøerne i Friluftsrådets mærkningsordning skabe nye muligheder for at opleve naturen i området og skabe endnu bedre rammer for befolkningens friluftsliv.

 

-       Vi ved, at gode naturoplevelser er vigtige for trivsel og sundhed. Derfor arbejder vi rigtig meget med at skabe bedre adgang til naturen som en del af vores kultur- og fritidspolitik. Det gjorde vi før mærkningen, og det vil vi selvfølgelig blive ved med, siger Heino Knudsen (S), formand for Fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App