Natteravnene tager nu også dagvagter

En gruppe unge, der holder til ved banegården i Nakskov, skaber så stor utryghed, at Natteravnene nu også patruljerer om dagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folk der skal med toget eller bussen fra banegården i Nakskov, risikerer at blive råbt efter, når de går forbi den gruppe unge, der holder til i området. De er ikke voldelige, men skaber utryghed for de folk, der passerer dem.

quote Det er ikke sådan, at man råber efter en gammel dame med rollator, når der står tre voksne og ser på en

Christina Frederiksen, formand for Natteravnene i Nakskov

- Mange bryder sig ikke om at færdes ved banegårdsområdet, men man skal jo med toget eller bussen. De unge er støjende, taler grimt til andre og er udadreagerende, siger Christina Frederiksen, formand for Natteravnene i Nakskov.

I Nakskov er flere borgere begyndt at handle om formiddagen for at undgå de unge uromagere. Det fortæller Lene Clemmensen, som TV ØST møder ved stationen i Nakskov. Hun fortæller, hvordan andre borgere har haft meget ubehagelige oplevelser med gruppen.

- Der er blevet spyttet efter dem og kastet sten efter dem. Det er da helt uhørt, at man ikke kan gå i fred, siger Lene Clemmensen, der er glad for, at Natteravnene nu er til stede.

- Det er da helt uhørt, at man ikke kan gå i fred, siger Lene Clemmensen, som TV ØST møder ved banegårdsområdet.
- Det er da helt uhørt, at man ikke kan gå i fred, siger Lene Clemmensen, som TV ØST møder ved banegårdsområdet.
Foto: TV ØST

Råber ikke efter dame med rollator

Christina Frederiksen fra Natteravnene betegner gruppen på 10-15 personer som store skolebørn. Ifølge hende er de mellem 14 og 17 år. Deres opførsel har gjort, at natteravnene har lavet en dagpatrulje.

- Alene det, at vi er til stede, lægger en dæmper på dem. Det er ikke sådan, at man råber efter en gammel dame med rollator, når der står tre voksne og ser på en, fortæller hun.

To sigtede

Men der er blevet råbt. Så meget at en ung mand er blevet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. Det fortæller Boje Jørsensen, politikommissær hos lokalpolitiet i Nakskov. Den unge har ikke slået, men brug en tiltaleform overfor en ansat ved banen, der har været så grov, at det er endt i en sigtelse. 

En anden er sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen. Han har råbt skældsord efter forbipasserende.

Politiet har modtaget adskillige anmeldelser, siger politikommissær Boje Jørgensen.
Politiet har modtaget adskillige anmeldelser, siger politikommissær Boje Jørgensen.
Foto: TV ØST

- Vi har modtaget adskillige anmeldelser fra togpersonale, togpassagerer og buspassagerer, der har følt sig generet af gruppen, siger Boje Jørgensen.

Og han tilføjer:

- Det er min opfattelse, at der er faldet mere ro på gruppen efter vi har sigtet to personer.

quote Vi har modtaget adskillige anmeldelser fra togpersonale, togpassagerer og buspassagerer, der har følt sig generet af gruppen.

Boje Jørgensen, politikommissær ved lokalpolitiet i Nakskov

Natteravnenes eget initiativ

Det er første gang Natteravnene også patruljerer om dagen. Natteravnene har selv taget initiativ til at stable Dagravnene på benene. Men de gør det i samarbejde med det lokale politi og SSP - Skole, Socialforvaltning og Politi.

Hos politiet fortæller Boje Jørsensen, at hver gang der er en patruljevogn i området, så tager den et smut forbi banegården.

De unge ved ikke, hvornår de næste gang møder en patrulje fra Dagravnene.

-Vi går én gang om ugen, men de unge ved ikke, hvornår vi er dér. Det skal ikke være sådan, at de ved, vi går fast for eksempel om onsdagen, fortæller Christina Frederiksen.