¨

Nakskov kan blive "Generationernes By"

Foto: TV ØST

Er Nakskov ”Generationernes By”? Det får den lollandske hovedstad svaret på, når konkurrencen bliver afgjort i begyndelsen af december.

Nakskov er én ud af tre finalister i den landsdækkende konkurrence om at blive ”Generationernes By”, skriver folketidende.dk.

Prisen uddeles i anledning af det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne 2012.

- I Nakskov er vi gode til at trives på tværs af generationerne, siger leder af FrivilligCenter Lolland Marie Heborn til avisen.

- I vores beskrivelse af Nakskov satte vi i indstillingen fokus på de mange rekreative muligheder, skøn natur, massere af kultur og så den helt særlige solidaritet og gensidig støtte og store frivillighed.

- Det er vigtigt, at omverden har fået øje på Nakskov, som har så meget sjæl og energi. Der er en stor solidaritet ikke bare ældre og ældre imellem, men også mellem ældre og yngre, siger Marie Helborn.

Afgørelse i december

Ved en konference i starten af december arrangeret af Socialstyrelsen bliver det offentliggjort, hvem der modtager prisen. Førstepræmievinderen kan herefter kalde sig De mange generationers by.

- Skulle Nakskov vinde vil vi nikke anerkendende til hinanden og derudover bruge det i en markedsføring af både Nakskov og Lolland uden for vores landsdel, siger Marie Helborn til avisen.

Bag indstillingen står FrivilligCenter Lolland, Lolland Kommune og Ældrerådet Lolland.

De øvrige finalister i konkurrencen er Frederiksberg og Skanderborg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App