¨

Nakskov-far støtter søns kamp for at hjælpe i Nepal

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Jan Frantzens søn er i det jordskælvplagede land, hvor han forsøger at hjælpe. Nu har faren startet en indsamling.

Da TV ØST taler med Jan Frantzen, har han netop fået et opkald fra sin søn i Nepal, efter endnu et voldsomt jordskælv har ramt landet tirsdag morgen dansk tid.

- Jeg kunne godt høre, at han er rystet over situationen. Det hus, han bor i, er bygget på klippe, men mange er bygget ovenpå jord, og de skrider sammen, siger Jan Frantzen.

For fire måneder siden rejste 35-årige Chris Frantzen fra Nakskov og ud i verden på en længere rejse. Et af stoppene var Nepal, hvor han har tilbragt tid på shaman-skole. Men for få uger siden ramte et stort jordskælv det område, han befinder sig i, og Jan Frantzens søn besluttede sig for at hjælpe til, hvor han kunne.

Hjælper lokalbefolkningen

Der var ingen organiseret nødhjælp i området, så sammen med andre vesterlændinge fik han samlet mad, presenninger og medicin til at dele ud. Det kommer ikke bag på Jan Frantzen, at hans søn satte alt ind på at hjælpe, hvor han kunne.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvorfor han vil hjælpe til. Han vil gerne give noget af alt det, han har fået af nepaleserne, tilbage. Hans liv er jo at rejse, så selvfølgelig vil han blive og gøre noget godt, siger Jan Frantzen.

Har startet indsamling

Selvom der er langt fra Nakskov til Nepal, så har de siden det første jordskælv været jævnligt i kontakt. Jan Frantzen valgte at gøre som sin søn og hjælpe til, hvor han kan, nemlig fra computeren i Nakskov.

Han har startet en indsamling, hvor alle pengene bliver sendt til Chris Frantzen, så han kan købe medicin og mad til de lokale. Indtil videre har han samlet 5200 kroner ind, men Jan Frantzen ser gerne, at det beløb bliver meget højere.

- Jeg kan godt se lidt misundelig til, når indsamlingen til vanrøgtede hunde efter en uge runder 100.000 kroner. Jeg håber, at der kommer nogle flere penge, så jeg kan sende dem afsted til Chris, siger Jan Frantzen. 

Vil du sende penge til Chris Frantzen, så overfør penge til:

Regnr.: 0712
Kontonr.: 0719 644 422 

04:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App