¨

Næste stop på Ø-stafetten er Femø

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Se vores ”bag om kameraet-billeder” fra Femø og find ud af, hvem vi besøger i Ø-stafetten på søndag.

Søndag den 5. juli sejler Ø-stafetten til Femø, der ligger i Smålandsfarvandet nord for Lolland.

Vi har besøgt 20-årige Laust Zachariassen, der er landmand. Han er flyttet alene fra familiens landbrug ved Nakskov til en gård på Femø, hvor han helt selv skal stå for 300 hektar jord.

Femøboerne fik sidste år, da der skulle stemmes til Europaparlamentsvalget, frataget muligheden for at blive på øen og stemme. Det har en gruppe fra øen siden arbejdet på at få ændret. Vi besøgte Femø den 18. juni, dagen for Folketingsvalget, og her kunne alle stemmeberettigede komme forbi øens kro for at stemme –så der var vi selvfølgelig også forbi, og der var god stemning, for alle de fremmødte var meget glade for, at de ikke skulle til Maribo for at gå i stemmeboksen. I fotoalbummet ovenover kan du se, at flere fra øen blev i stemmelokalet, efter de havde sat krydset, for at drikke kaffe og spise æblekage.

Vi besøgte også Christina Demant og Thomas Jensen, der flyttede til øen fra København i marts med deres to små børn. De er Femøs seneste tilflyttere og en af øens eneste børnefamilier. De har valgt at flytte tilbage til København til efteråret, og i programmet kan du høre hvorfor.

Se Ø-stafetten søndag klokken 19.30 på TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App