¨

Næse til Lollands Bank for mangelfuldt regnskab

Foto: TV ØST

Finanstilsynet har tildelt Lollands Bank en næse, fordi regnskabet fra 2013 ikke lever op til kravene.

Lollands Bank har fået en næse af Finanstilsynet. Det skriver folketidende.dk.

Næsen er tildelt, fordi bankens regnskab fra 2013 ikke er fyldestgørende. Kritikken går under punktet 'fravigelser fra regnskabsreglerne' og omfatter bankens oplysninger om sikkerheder og engagmenter.

Selv om det kan lyde alvorligt med en næse, så forsikrer Lollands Banks direktør Anders F. Møller, at det ikke påvirker den reelle økonomi.

- Det her handler om teknik og oplysninger. Ikke om reel økonomi med betydning for hverken vores drift eller soliditet. Det er beklageligt, at vi ikke har kunnet levere materialet i det krævede omfang. Men det har rent praktisk ikke kunnet lade sig gøre. Vi har ikke kunnet hente talmaterialet ud - især fordi fusionen med Vordingborg Bank foregik 20. december i 2013, og der af den grund derfor ikke var mulighed for samkøring og ensartet opgørelse med virkning fra 31. december, forklarer Anders F. Møller til avisen.

Beløbet er på papiret gigantisk: I hvert fald en milliard kroner. Men alvoren i kritikken slet ikke af det omfang...
Det mener i hvert fald Aktieselskabet Lollands Bank, som har modtaget en “næse” fra Finanstilsynet for regnskabet for 2013.

, lyder reaktionen fra bankdirektør Anders F. Møller, efter at måneders intens korrespondance mellem tilsyn og bankens hovedsæde i Nakskov er endt med, at Lollands Bank har taget afgørelsen til efterretning - og lovet bod og bedring i forhold til 2014-regnskabet.

Meget kort fortalt drejer milliard-næsen sig om bankens sikkerheder for sine engagementer. De er ikke opgjort fyldestgørende, påpeger tilsynet.
-

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App