Naboer låner penge til frugtavler på Fejø på rekordtid

På blot otte dage har Coops medlemmer lånt 660.000 kroner til nye æbletræer hos Fejø Frugt. Blandt andre naboerne støtter op om øens lokale virksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvorfor bruge banken, når man skal have finansieret sin nye æbleplantage?

Sådan tænkte frugtavler Laust Spandet Jensen fra Fejø, da han i april blev en del af et nyt såkaldt crowdfunding-projekt, som dagligvarekæden Coop står bag.

quote At det overhovedet kunne lade sig gøre, kom som en stor overraskelse for mig

 Laust SpandetJensen, indehaver, Fejø Frugt

På blot otte dage lånte 157 af Coops medlemmer 660.000 kroner til frugtavleren. De skulle bruges til plantning af nye æbletræer på 4,5 hektar af Fejø Frugts arealer.

- I starten tænkte jeg ”lad os nu se, hvordan det går. Alle de penge vil ikke komme ind.” Så at det første projekt blev finansieret på otte dage, og at det overhovedet kunne lade sig gøre, kom som en stor overraskelse for mig, siger frugtavler Laust Spandet Jensen, Fejø Frugt til TV ØST.

Udvidelser er nødvendige

Hvert år producerer Fejø Frugt 2,8 millioner kilo æbler, pære og blommer. Men ifølge Laust Spandet Jensen er det nødvendigt at udvide for at følge med efterspørgslen. Og her kom crowdfunding-projektet belejligt.

Fejø Frugt

- Vi kunne sikkert godt få finansiering gennem banken. Men vi kender alle bankerne. De er nogle hårde hunde at forhandle med, og de vil helt sikkert have sig godt betalt, siger Laust Spandet Jensen.

De nye frugttræer er ikke det eneste crowdfunding-projekt, som frugtavleren fra Fejø har gang i.

Man kan også låne frugtavleren penge til et nyt kølerum. Det koster 1,7 millioner kroner, og indtil videre har 253 af Coops medlemmer bidraget med 1,3 millioner kroner.

- Det viser jo bare, at der sidder nogle kunder og medlemmer derude, der synes, at det vi laver, egentlig er godt nok, siger frugtavleren.