Nabo til dødsbrand på Lolland: Det er skrækkeligt

Nabo til husbranden i Hillested er i chok. Flammerne var så store, at hun måtte kravle langs hækken, da hun skulle ud af sit eget hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sent tirsdag aften omkom en 29-årig kvinde i en boligbrand i landsbyen Hillested syd for Maribo. Kvindens mand og hendes treårige dreng overlevede branden. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Nabo Pia Nielsen, som kender familien godt, vågnede sent i går aftes på grund af larm.

- Det buldrede og bragede på vores hoveddør, og telefonerne kimede på livet løs. Det lød som fyrværkeri udenfor. Så jeg står op og kigger ud ad soveværelsesvinduet, og min kæreste løber ned ad trapperne og kommer styrtende op igen og råber så højt, han kan, at vores nabohus brænder, fortæller Pia Nielsen til TV ØST. 

quote Det er svært det her. Det er så nært. Mine tanker går til familien, hvor to små børn har mistet deres mor

Pia Nielsen, nabo

Pia Nielsen og hendes mand forsøgte derefter at komme ud af deres hus.

- Jeg var dybt forvirret. Da jeg står oppe på trapperne, ser jeg sprudlende ild nede hos naboen. I kraft af at vores hoveddør driller lidt, så måtte vi ud ad bagdøren, og det var næsten ikke til at komme igennem for ild. Vi kravlede langs vægge og hegn for bare at komme ud på vejen, men ud kom vi, fortæller Pia Nielsen.

Stadigvæk i chok

Brandfolk, politi, ambulancer, ild, masser af ild, flammer og varme var det første, der mødte Pia Nielsens syn, da hun kom ud på vejen. Og hendes første tanke var:

- Hvad var der sket med familien. Var de kommet ud? Vi får at vide, at manden er kommet over i en ambulance, og mere får vi ikke at vide. Forvirriengen er stor, siger Pia Nielsen.

Pia Nielsen fik først vished om, at den 29-årige kvinde var omkommet, her til morgen:

- Det er svært det her. Det er så nært. Mine tanker går til familien, hvor to små børn har mistet deres mor. Man er ked af det, men jeg tror stadig, man er i chok. 

Manden og sønnen blev bragt til observation for røgforgiftning på Nykøbing Falster Sygehus.

Familien har også en 8-årig datter, som dog ikke var til stede i huset under branden. Hun befandt sig hos pigens mormor.